Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Ošiaľ pred Superclásicom. Na tréning Bocy prišlo 50-tisíc fanúšikov!

Viac ako 50-tisíc fanúšikov futbalistov tímu Boca Juniors sa prišlo pozrieť na otvorený tréning svojich obľúbencov pred sobotňajšou odvetou finále Pohára osloboditeľov proti odvekému rivalovi River Plate.

23.11.2018 14:28 , aktualizované: 15:42
debata (1)
Ošiaľ fanúšikov pred finále Pohára osloboditeľov Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky

Fanúšikovia Bocy Juniors na tréningu pred...

Polícia v Buenos Aires musela z bezpečnostných dôvodov kvôli prekročeniu kapacity štadión Bombonera uzavrieť.

„Asi sme to neodhadli. Prišlo viac ľudí, než sa dalo zvládnuť. Veľa ich zostalo vonku a polícia musela zavrieť štadión,“ povedal prezident Bocy Daniel Angelic.

Štvrtkový tréning bol pre priaznivcov poslednou šancou vidieť ich miláčikov pred sobotňajším duelom na ihrisku Monumental River Plate, kam nebudú mať hosťujúci fanúšikovia z bezpečnostných dôvodov prístup.

Toto pravidlo medzi odvekými súpermi platí už od roku 2013. Úvodný finálový duel sa skončil 11. novembra remízou 2:2 na ihrisku Bocy.

Prvé argentínske finále v histórii juhoamerickej obdoby Ligy majstrov púta o to väčšiu pozornosť, že ide o takzvané „Superclásico“. Súboje medzi Bocou Juniors a River Plate podľa expertov rivalitou a prestížou ešte prekonávajú duely Barcelony s Realom Madrid a tomu zodpovedá nesmierny záujem.

Na čiernom trhu sa cena vstupeniek vyšplhala až k sume v prepočte 4800 eur a na bezpečnosť bude dohliadať 2100 policajtov.

Boca sa bude usilovať o siedmy titul, čím by sa dotiahla na rekord iného argentínskeho klubu Independiente. Naposledy triumfovala v roku 2007. River Plate súťaž ovládlo tretíkrát pred tromi rokmi.

1 debata chyba