Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kosovo slávi veľký postupový úspech. Súperi sa u nás boja, vraví tréner

Futbalisti Kosova sa prekvapujúco stali víťazom 3. skupiny D-divízie Ligy národov a vybojovali si postup do "céčka".

21.11.2018 11:20
Kosovo, fanúšikovia Foto: ,
Oslavy fanúšikov v Kosove.
debata

Balkánci si vybojovali prvenstvo po utorňajšom domácom víťazstve nad Azerbajdžanom (4:0), na ktorom sa hetrikom podieľal Arber Zeneli a jedným presným zásahom ho doplnil Amir Rrahmani. Kosovčanom k postupu do vyššej divízie pritom stačila aj remíza.

Krajina, ktorá patrí medzi členov Európskej futbalovej únie (UEFA) iba dva roky, si zároveň zaistila účasť v play-off o ME 2020 v prípade, že by si riadny postup nevybojovala v budúcoročnej kvalifikácii. Žreb eliminačného cyklu sa koná 2. decembra v írskom Dubline, Kosovo bude nasadené v 5. koši.

Kosovo vo svojej skupine ani raz neprehralo a nazbieralo 14 bodov. Celkovo skončilo v tabuľke s päťbodovým náskokom pred druhým Azerbajdžanom. Pre porovnanie, v kvalifikácii na MS 2018 v desiatich odohraných zápasoch Kosovo získalo iba jeden bod za jednu remízu. Pre zverencov švajčiarskeho trénera Bernarda Challandesa preto ide o obrovský posun.

„Odohrali sme výborný zápas. Myslím si, že pre našich súperov bude aj v budúcnosti veľmi ťažké hrať na našom štadióne v Prištine. Mám pocit, že protivníci sa u nás boja hrať, čo sa snažíme využiť,“ povedal Challandes po utorňajšom stretnutí podľa webu arbresh.info.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA Liga národov #kosovskí futbalisti