Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poór ostro kritizuje primátora Trnavy, chce sa presunúť do Bohemians

Vladimír Poór sa ako majiteľ slovenského futbalového klubu Spartak Trnava potešil z vybudovania štadióna, zisku majstrovského titulu pre "andelov" po dlhých 45 rokoch i historického postupu do skupinovej fázy v Európskej lige UEFA. Trnavský podnikateľ uvažuje o tom, že by sa začal angažovať v českom klube Bohemians Praha.

05.11.2018 13:18
Vladimír Poór Foto: ,
Väčšinový vlastník futbalového klubu Spartak Trnava Vladimír Poór.
debata (19)

„Presúvam niektoré spoločnosti a aktivity do Prahy, pretože je tam podnikanie relatívne jednoduchšie. To však neznamená, že by som sa tam sťahoval aj ja. V Trnave mám hlboké väzby, dve vnučky, troch vnukov, bolo by pre mňa dosť zložité odtiaľto odísť. Treba sa však zamyslieť nad futbalom, pretože obyvatelia Trnavy si zvolili primátora, ktorý futbal nenávidí. V histórii Spartaka je to vôbec po prvý raz, čo mu mesto vôbec nepomáha. Naopak mu škodí, čo je práve v Trnave nepochopiteľné. Človek sa musí zamyslieť, či nie je lepšie byť priateľom v cudzom meste, ako byť za nepriateľa vo vlastnom,“ vyjadril sa Poór v rozhovore pre Deník Sport, jeho slová cituje aj oficiálna internetová stránka trnavského klubu.

Mecenáš trnavského klubu priznal, že premýšľa o podpore Bohemians.

„Keď počúvam historky od Karola Dobiaša, je to presne to, čo chcem vo futbale zažívať. Fanúšikovia tohto klubu všetko prežívajú srdcom. To je dôvod, prečo by som mohol ‚Bohemku‘ začať podporovať. Určite len ekonomicky, ako sponzor. Nemám už záujem vstupovať do ďalších futbalových klubov. Musím sa zamyslieť, čo vôbec so Spartakom,“ poznamenal Poór, ktorý by rád pozdvihol pražský klub:

Vladimír Poór je už viac ako dvadsať rokov... Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Vladimír Poór Vladimír Poór je už viac ako dvadsať rokov väčšinový vlastník futbalového klubu Spartak Trnava.

„Predtým sa v českých médiách o slovenskej lige takmer nepísalo, dnes sa o Trnave píše. Máme najkrajší štadión v Čechách a na Slovensku. Návštevnosť zápasov je však v Česku ďaleko vyššia než naša. Ja by som s ‚Bohemkou‘ strašne rád zažil niečo podobné čo s Trnavou. Rád by som jej pomohol, aby z toho fanúšikovia Bohemians mali radosť. Niektorí ľudia robia futbal s rozumom a pre peniaze, ale to nie je cesta. Futbal je potrebné cítiť a brať ho srdcom, preto sa mi páči Bohemians. Na iných mančaftoch, ktoré nechcem menovať, vidím chlad. Mám rád emócie, tie sú napríklad v Ostrave. A na Slovensku to vidím iba v Trnave a Dunajskej Strede.“

Vladimír Poór sa v obsiahlom rozhovore, ktorý zverejnil aj web isport.cz, vyjadril aj na iné témy. Na margo angažovania českého kouča Pavla Hapala, ktorý si sadol na lavičku slovenskej futbalovej reprezentácie po odstúpivšom Jánovi Kozákovi, skonštatoval:

„Osobne si myslím, že je to najlepšie riešenie, aké sa mohlo zvoliť. Hapal má niečo za sebou, ukázal veľmi dobré výsledky, je o generáciu mladší než bývalý tréner. Do národného mužstva budú teraz prichádzať mladší hráči a Pavel si s nimi psychologicky poradí ľahšie, ako by to robil tréner Kozák.“

Ján Kozák (vpravo) a Pavel Hapal. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Ján Kozák, Pavel Hapal Ján Kozák (vpravo) a Pavel Hapal.

Spomenutý bývalý kouč slovenskej reprezentácie Ján Kozák nesúhlasil, aby A-tím SR viedol český lodivod. Poór s tým nemá problém, keďže v Trnave pôsobilo viacero českých trénerov – Josef Mazura, Pavel Hoftych či momentálne Radoslav Látal.

„Ja som sa vždy držal toho, že bývalé Československo bolo vo futbale a hokeji významnou krajinou, dosiahlo úžasné úspechy. A stále tvrdím, že mix českých a slovenských futbalistov výborne funguje, príkladom je Plzeň. Vyplatilo sa to Viktorii, ktorá účinkuje v Lige majstrov, ale aj Trnave, pretože sme sa dostali do základnej skupiny Európskej ligy UEFA. Nepotrebujeme príliš mnoho cudzincov z celého sveta, ako to registrujem v druhej či tretej slovenskej lige. To je úplne zbytočné,“ dodal Poór.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Bohemians Praha #Vladimír Poór