Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šprintérska legenda sa nevzdala sna o profesionálnom futbale, hľadá si klub

Bývalý jamajský šprintér Usain Bolt sa aj napriek skončenej anabáze v tíme najvyššej austrálskej futbalovej súťaže Central Coast Mariners nevzdal sna o kariére profesionálneho futbalistu.

03.11.2018 13:40
Usain Bolt Foto: ,
Usain Bolt na tréningu Central Coast Mariners.
debata

Tridsaťdvaročný atletický rekordér už trénoval v tímoch Borussia Dortmund, Mamelodi Sundowns, či Strömsgodset, no vždy s rovnakým výsledkom ako naposledy v Austrálii – bez podpisu zmluvy. Stále ale verí, že sa mu podarí vybojovať si profesionálny kontrakt.

„Samozrejme v to verím. Myslím si, že môjho agenta ľudia stále kontaktujú s novými možnosťami. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni,“ povedal Bolt. „Je smutné, že to nevyšlo. Chlapci tam ale boli skvelí, iba sme sa nedohodli na kontrakte. Dúfam, že dostanem šancu v inom tíme.“

Podľa agentúry Australian Associated Press Mariners ponúkli Boltovi po 2-mesačnej skúške sezónny kontrakt v hodnote približne 150.000 austrál­skych dolárov, no negarantovali mu, že si zahrá v niektorom zo zápasov A-League. Bolt dúfal, že sa o navýšenie zmluvy až na 3 milióny dolárov postarajú sponzori, no nepodarilo sa to.

Počas svojho pôsobenia v Austrálii zaznamenal Bolt dva presné zásahy v generálke na štart ligovej sezóny proti MacArthur South West United (4:0).

debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #Central Coast Mariners