Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taxikárovi zlomil čeľusť. Súd poslal Bendtnera do väzenia

Súd v Kodani odsúdil v piatok dánskeho futbalistu Nicklasa Bendtnera na 50 dní väzenia a udelil mu pokutu 1500 dánskych korún (v prepočte približne 200 eur).

02.11.2018 18:49
Dánsko Futbal Bendtner súd obvinenie taxikár... Foto: ,
Nicklas Bendtner (vpravo) a jeho právnik vychádzajú z budovy súdu v Kodani.
debata (1)

Tridsaťročný útočník pyká za napadnutie taxikára, ktorého sa mal dopustiť ešte v septembri. Podľa agentúry AP sa voči verdiktu na mieste odvolal.

Incident sa odohral v dánskej metropole v noci z 8. na 9. septembra. Bývalý hráč Arsenalu Londýn či Juventusu Turín sa približne o pol tretej ráno vracal s priateľkou Philine Roepstorffovou z jedného z kodanských barov. Po ceste domov mal napadnúť taxikára, pričom mu zlomil čeľusť. Bendtner priznal, že taxikára udrel, ale podľa svojich slov konal v sebaobrane.

„Obaja sme zdvihli ruky, udrel som ho prvý,“ povedal Bendtner podľa televízie TV2. Zároveň odmietol tvrdenie, že vodiča aj kopol. Priznal však, že taxikárovi za jazdu nezaplatil, pretože vodič nešiel podľa jeho pokynov.

Taxikár uviedol na súde, že hodil po Bendtnerovi fľašu po tom, čo futbalista odmietol zaplatiť. Súd mal k dispozícii kamerové záznamy zvnútra auta. Taxikár priznal, že nemal zapnutý bezpečnostný pás a počas jazdy telefonoval. Súd mu za to udelil pokutu 3000 dánskych korún (400 eur), zbavil ho však obvinenia z násilného činu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Nicklas Bendtner