Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner DAC mal čudné pocity, bol z toho debakel. Senica verí, že ju triumf nakopne

Jediný zápas v utorkovom osemfinálovom programe Slovenského pohára - Slovnaft Cupu, v ktorom sa proti sebe postavili tímy z najvyššej súťaže, sa skončil senzáciou.

24.10.2018 16:01
Peter Hyballa Foto: ,
Seničania oslavujú gól proti Dunajskej Strede. Vľavo tréner DAC Peter Hyballa.
debata

V ligovej súťaži posledná Senica rozdrvila druhú Dunajskú Stredu 5:1 a postúpila medzi najlepších osem tímov.

„Sme mimo pohára a zaslúžene sme prehrali 1:5. Po sobote sme oslavovali, teraz sme museli stráviť vysokú prehru. Nemôžeme plakať, ale bojovať ďalej. Spolu vyhrávame a spolu prehrávame,“ komentoval dunajskostredský tréner Peter Hyballa.

Seničania sa už niekoľko sezón trápia v najvyššej súťaži a päť gólov v jednom zápase strelili pred vyše šiestimi rokmi. A dali ich takisto Dunajskej Strede, zápas 32. kola sa 16. mája 2012 skončil 5:1.

Hoci DAC patrí už niekoľko sezón k popredným tímom, Slovenský pohár je u neho na druhej koľaji. Predtým tri roky po sebe skončil vždy vo štvrťfinále.

Hyballa tvrdil, že všetko nebolo v poriadku. „Už pred zápasom som mal čudné pocity. Necítil som z môjho mužstva očakávanie, napätie, odhodlanie. Necítil som túžbu vyhrať,“ cituje ho klubová stránka.

Aj priebeh zápasu bol divoký. DAC sa ujal vedenia Tretiakovým gólom v 4. minúte. Domáci horko-ťažko vyrovnali, ale čo sa dialo po prestávke, nemohol nik tušiť. Za necelú polhodinu nastrieľali šokovanému súperovi štyri góly.

„Taký je futbal,“ krútil neveriaco hlavou tréner Senice Frederico Ricardo. "Verím, že nás tento zápas nakopne a najbližšie sa rovnako sústredíme na Sereď.“

Jeho zverenci sa v lige netešili z výhry už jedenásť zápasov za sebou.

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #FK Senica