Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie je to ľahká skupina s Čechmi a Slovákmi, vraví po postupe Ševčenko

Pred dvoma rokmi na majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku obsadili ukrajinskí futbalisti posledné 24. miesto, čo ani zďaleka nezodpovedalo ich potenciálu a hráčskej kvalite.

17.10.2018 10:08
Andrij Ševčenko Foto: ,
Andrij Ševčenko.
debata

Na lepšie časy „začalo svitať“ po príchode Andrija Ševčenka na lavičku „žlto-modrých“. V kvalifikácii MS 2018 ešte Ukrajinci neuspeli v konkurencii Islanďanov a neskorších vicemajstrov sveta Chorvátov, ale v novovzniknutej Lige národov 2018/2019 si počínajú nadmieru dobre.

V utorňajšom stretnutí „slovenskej“ 1. skupiny B-divízie si v Charkove poradili s Čechmi (1:0). V predstihu si zabezpečili víťazstvo v skupine, účasť v divíznom play-off o postup na ME 2020 aj prienik do A-divízie Ligy národov. Aby toho nebolo málo, „Ševčenkovci“ už teraz majú isté nasadenie v 2. koši pri žrebe eliminácie ME 2020 (uskutoční sa 2. decembra v írskom Dubline, pozn.).

Ukrajinci sú v LN zatiaľ stopercentní. Zvládli oba zápasy s ČR, v septembri tiež prekonali slovenských reprezentantov. „Tento zápas sledovala celá krajina a som rád, že sa nám podarilo dosiahnuť požadovaný výsledok,“ tešil sa Ševčenko po zápase s Českom. V 43. min zariadil víťazstvo peknou strelou Ruslan Malinovskij.

Futbalisti Ukrajiny oslavujú víťazstvo nad... Foto: Reuters, GLEB GARANICH
Ukrajina Futbalisti Ukrajiny oslavujú víťazstvo nad Českom a postup do A-divízie.

„Duel hodnotím veľmi pozitívne, aj keď v niektorých okamihoch sa vyskytli chybičky, najmä v prvom polčase. Kontrolovali sme priebeh, akurát škoda, že sme nepridali ďalšie góly, lebo pri stave 1:0 to bolo nervózne až do konca,“ doplnil niekdajší skvelý zakončovateľ Dynama Kyjev či AC Miláno pre web Ukrajinskej futbalovej federácie.

Na otázku médií, či deväť bodov na ukrajinskom konte znamená, že jeho tím mal slabých súperov, odvetil: „Mužstvá v tejto súťaži sú rozdelené na základe nejakej úrovne. Spomínam si na prvý zápas v Česku, bolo to tam ťažké. Víťazstvá sa nerodia ľahko a ľahká nie je ani táto skupina. Snažíme sa vytvoriť tím, posúvať sa dopredu, a tak vzhľadom na našu súčasnú úroveň máme v skupine dobrých konkurentov,“ skonštatoval Ševčenko.

Ukrajina zakončí účinkovanie v skupinovej časti LN 2018/2019 novembrovým zápasom na Slovensku. „Až tak ďaleko sa zatiaľ nedívame. Hráči sa teraz vrátia do svojich klubov, čakajú ich iné súťaže. Uvidíme, kto bude v akej forme, keď budeme tvoriť nomináciu na november,“ uzavrel 42-ročný Andrij Ševčenko.

Tabuľka 1. skupiny:
    Z V R P S B
1. Ukrajina 3 3 0 0 4:1 9
2. Česko 3 1 0 2 3:4 3
3. Slovensko 2 0 0 2 1:3 0
debata chyba
Viac na túto tému: #Andrij Ševčenko #slovenskí futbalisti #českí futbalisti #ukrajinskí futbalisti