Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za prvý polčas by som hráčov zabil, vraví Enrique. Ramos si vyšliapol na Sterlinga

Tréner futbalistov Španielska Luis Enrique po prehre 2:3 s Anglickom v Lige národov ľutoval nevydarený prvý polčas, za ktorý by podľa neho hráči zaslúžili zabiť.

16.10.2018 14:37
Španielsko, Anglicko Foto: ,
V zápase Španielsko - Anglicko sa nehralo v rukavičkách.
debata

Enrique však zverencov cez prestávku prekvapivo pochválil a tí po zmene strán takmer trojgólový deficit dotiahli.

Lídri skupiny A4 v Seville medzi 16. a 38. minútou opakovane prepadli v defenzíve a dostali tri góly, dva od Raheema Sterlinga a jeden od Marcusa Rashforda. Španieli doma od Albionu inkasovali prvýkrát od roku 1987.

„Musíme si priznať, že prvý polčas bol veľmi zlý. Urobili sme veľa individuálnych chýb. Normálne by bolo hráčov cez prestávku zabiť, ale ja som ich chválil a povzbudzoval a nič nezmenil. Povedal som im, že všetky veľké tímy trpia,“ prezradil Enrique na tlačovej konferencii.

„Rozumiem tomuto mužstvu. Hráči so svojím prístupom nepotrebujú nakopnutie, kritiku alebo tri striedania. Potreboval som zmeniť len pár taktických detailov a naladiť ich na pozitívnu nôtu,“ pridal bývalý kouč Barcelony, ktorý vedie reprezentáciu od júla.

V druhom dejstve sa Španieli zlepšili a v 58. minúte znížil striedajúci Paco Alcácer. Ďalší zásah Sergia Ramosa z ôsmej minúty nadstavenie ale už len zmiernil prvú domácu súťažnú prehru „La Roja“ po 15 rokoch a 27 zápasoch.

„Druhý polčas bol dobrý. Lepšie sme pracovali s loptou a zatlačili súpera na jeho polovicu. Škoda, že sme nedali druhý gól skôr. Som presvedčený, že by nás potom fanúšikovia dotiahli k tretiemu gólu,“ konštatoval Enrique.

Na internete sa objavil záber Ramosovho prišliapnutia Raheema Sterlinga, fanúšikovia kritizovali rozhodcu Szymona Marciniaka, ktorý kapitána domácich nepotrestal. Za zákrok mohol obranca Realu Madrid vidieť aj červenú kartu.

Španieli v pondelok nevyužili šancu s predstihom si zaistiť postup do finálového turnaja Ligy národov. Po troch stretnutiach vedú skupinu so šiestimi bodmi, Angličania majú štyri a Chorváti jeden, ale zápas k dobru.

„Hrať v skupine proti dvom semifinalistom majstrovstvách sveta nie je jednoduché, ale stále to máme vo svojich rukách. Pôjdeme v novembri do Chorvátska zvíťaziť,“ povedal štyridsaťosemročný tréner, ktorého zverenci doma v septembri deklasovali Chorvátov 6:0.

debata chyba
Viac na túto tému: #španielski futbalisti #Luis Enrique #anglickí futbalisti