Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maradona: Messi nemôže byť líder, keď pred výkopom chodí dvadsaťkrát na WC

Legendárny argentínsky futbalista Diego Maradona doteraz patril medzi zástancov útočníka Lionela Messiho, jeho aktuálne výroky v rozhovore v mexickej šou La Ultima Palabra sa však od jeho predchádzajúcich podstatne líšia.

14.10.2018 08:44
Diego Maradona, Lionel Messi Foto: ,
Diego Maradona a Lionel Messi.
debata (1)

Keď sa Maradonu spýtali, či by sa jeho bývalého reprezentačného zverenca dalo nazvať lídrom, odpovedal: „Je skvelý futbalista, ale nie je líder. Je zbytočné snažiť sa dostať do tejto pozície niekoho, kto pred zápasom navštívi dvadsaťkrát WC.“

Maradona narážal na Messiho extrémnu nervozitu najmä pred dôležitými zápasmi. Hviezdu Barcelony kamery už viackrát zachytili zvracať.

„Messi na trávniku žiada, aby ho vnímali ako lídra, no pred duelmi ho zamestnáva skôr PlayStation. Už by sme z neho nemali robiť ikonu,“ pokračoval Maradona, v súčasnosti tréner mexického klubu Dorados.

Diego Maradona a Lionel Messi na archívnej snímke. Foto: SITA/AP, Ricardo Mazalan
Diego Maradona, Lionel Messi Diego Maradona a Lionel Messi na archívnej snímke.

„Messi je úplne iný hráč v Barcelone v reprezentačnom drese. Úprimne, už by som ho viac nepozýval do argentínskeho tímu. Ten potrebuje lídra, ale Messi ním nemôže byť. Na druhej strane nikdy nehovor nikdy,“ dodal kontroverzný Maradona na adresu 31-ročného kapitána reprezentácie na MS 2018. V Rusku skončili Argentínčania už v osemfinále.

Messi po nevydarenom šampionáte požiadal v reprezentácii o pauzu na neurčito, špekuluje sa, že nebude hrať ani budúci rok na turnaji Copa América.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Diego Maradona