Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ruskí futbalisti sa na súde hanbili a núkali kompenzáciu. Hrozí im osem rokov

Ruskí futbalisti Alexander Kokorin a Pavel Mamajev, ktorí sú podozriví z napadnutia v centre Moskvy, zostanú vo vyšetrovacej väzbe až do začatia procesu 8. decembra. Rozhodol o tom súd.

12.10.2018 08:50
Alexander Kokorin Foto: ,
Alexander Kokorin pred súdom v Moskve.
debata

Obom hráčom, ktorí pri potýčke zranili aj dvoch vysoko postavených ministerských úradníkov, hrozí až sedem rokov väzenia.

Útočník Petrohradu Kokorin, ktorý pred týždňom rozhodol gólom o výhre 1:0 nad Slaviou Praha v skupine Európskej ligy, a stredopoliar Krasnodaru Mamajev, zranili pri pondelkovej bitke minimálne dvoch mužov. Incident zachytili bezpečnostné kamery. Polícia oboch v stredu obvinila z výtržníctva a vzala ich do väzby.

Pri súdnom prerokúvaní sa obaja hráči, ktorí boli pri potýčke podľa svedkov pod vplyvom alkoholu a zrejme aj drog, za svoje správanie ospravedlnili. „Hanbím sa,“ citovali Kokorína ruské médiá. Mamajev sa napadnutým mužom ospravedlnil a ponúkol odškodnenie za utrpené morálne i materiálne škody.

Okrem trestného stíhania oboch čaká aj postih od klubov, ktoré ich správanie odsúdili. Vedenie Krasnodaru už pracuje na ukončenií Mamajevovej zmluvy. Navyše im od etickej komisie zväzu hrozí až doživotný zákaz pôsobenia v ruských futbalových súťažiach.

debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Kokorin #Pavel Mamajev