Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliani sú na smiech. Tento rok zdolali len Saudov

Talianski futbalisti tento rok chýbali na majstrovstvách sveta v Rusku a teraz zasa ťahajú šnúru piatich zápasov bez víťazstva.

11.10.2018 09:44
futbal Ukrajin Foto: ,
Leonardo Bonucci a Yevhen Konoplyanka v súboji o loptu.
debata

Najnovším prírastkom do tejto nelichotivej štatistiky je domáca remíza 1:1 v prípravnom súboji s Ukrajincami. Útočník Federico Bernardeschi síce v 55. min otvoril skóre súboja hraného v Janove, ale ďalšie góly už domáci futbalisti nepridali.

Namiesto toho o sedem minút neskôr vyrovnal na konečných 1:1 Ruslan Malinovskij. Súper Slovenska v 1. skupine B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 dosiahol na trávniku štvornásobných majstrov sveta cennú remízu.

Zatiaľ čo Ukrajincom to aktuálne ide, Taliani bijú na poplach. Z ostatných desiatich zápasov majú len jedno víťazstvo z májovej prípravy proti hráčom Saudskej Arábie (2:1). V súťažnom stretnutí nevyhrali „azúroví“ viac než rok.

„Žiaľ, stále nemáme výsledky. Chýba nám ostrosť v zakončení. Šance si vytvárame, ale ich nepremieňame,“ povedal tréner Talianov Roberto Mancini. „Ak by sme pridali jeden gól navyše a zvíťazili, zhodnotíme to asi pozitívne a sme všetci šťastní, lebo hra bola dobrá,“ dodal Mancini.

Tréner „azúrových“ verí, že víťazná pointa príde už v nedeľu v zápase Ligy národov v Poľsku. Jeho zverenci dosiaľ majú len jeden bod z dvoch zápasov 3. skupiny A-divízie LN za domácu remízu 1:1 práve proti Poliakom. Navyše, zachraňovali ju premeneným pokutovým kopom.

V poľskom Chorzówe to bude siedmy zápas pod vedením Manciniho, ktorý verí vo svoje druhé reprezentačné víťazstvo. „Musíme stavať na pozitívach zo súboja s Ukrajincami. Verím, že to prelomíme. Musíme sa dať dokopy, lebo máme len štyri dni na prípravu aj s cestou,“ dodal Mancini.

debata chyba
Viac na túto tému: #Roberto Mancini #talianski futbalisti