Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Belgická polícia robila razie v kluboch 1. ligy, je medzi nimi aj Anderlecht

Belgická polícia uskutočnila v stredu 44 razii vo futbalových kluboch v krajine. Akcia bola súčasťou rozsiahleho vyšetrovania prania špinavých peňazí a korupcie.

10.10.2018 15:26
Anderlecht Foto: ,
Základná jedenástka Anderlechtu pred zápasom s Trnavou.
debata

Ďalších 14 domových prehliadok sa odohralo vo Francúzsku, Luxembursku, na Cypre, Čiernej Hore, Srbsku a Macedónsku. Do akcie sa zapojilo 184 belgických policajtov a ďalších 36 v ostatných európskych krajinách.

„Korupcia podkopáva integritu športu. Ministerstvo spravodlivosti chce zabezpečiť pre všetkých férové podmienky v športe,“ uviedol podľa agentúry AP belgický minister spravodlivosti Koen Geens.

Polícia vypočúva zástupcov futbalových klubov, rozhodcov, agentov, právnikov a ďalšie osoby. Podľa prokurátora sa vyšetrovatelia zameriavajú na aktivity súvisiace s organizáciou kriminálnej činnosti, praním špinavých peňazí a korupciou.

Medzi vyšetrovanými tímami je aj Anderlecht Brusel, súper FC Spartak Trnava v prebiehajúcej skupinovej fáze Európskej ligy. „Klub bude plne spolupracovať. K ostatným detailom sa nebudeme vyjadrovať,“ cituje portál Sport24 hovorcu klubu Davida Steegena.

Nečakané vyšetrovanie prichádza iba tri mesiace po úspechu belgického národného tímu na majstrovstvách sveta v Rusku, kde si po semifinálovej účasti nakoniec vybojoval bronzové medaily.

debata chyba
Viac na túto tému: #Anderlecht Brusel