Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fantastický úspech mladých Slovákov. Stali sa vicemajstrami sveta

Slovenskí reprezentanti nezískali titul na majstrovstvách sveta v malom futbale kategórie do 21 rokov v Prahe. Mladí Slováci v nedeľu večer prehrali vo finále s domácim výberom 1:2.

08.10.2018 07:54
debata

Predtým vo štvrťfinále zdolali Angličanov (6:4) a v semifinále súperov z Kolumbie (3:0). Mužstvo spod Tatier vstúpilo do turnaja vysokým triumfom nad Slovinskom (9:2).

Nasledovalo rovnako suverénne víťazstvo nad výberom Rakúska (11:1). Pôsobenie v základnej C-skupine uzavreli Slováci ziskom troch bodov s Talianskom po výsledku 6:1.

„Odohrali sme výborný turnaj, no, žiaľ, vo finále nám chýbalo trochu šťastia. Byť vicemajstrami sveta je však pre slovenský malý futbal aj pre všetkých našich hráčov neuveriteľný výsledok. Spomienky nám všetkým ostanú po zvyšok života. Patrí im veľká vďaka a gratulácia za to, s akým srdcom bojovali a reprezentovali Slovensko. Po zápase som dostal veľa gratulácií od kolegov a nie jeden vyslovil názor, že sme predviedli lepší výkon ako Česi. Žiaľ, vyhrá ten, kto dá viac gólov. Gratulujem Českej republike k titulu. Malý futbal majú na vysokej úrovni a my pracujeme na tom, aby sme sa k nim v blízkej budúcnosti priblížili. Verím, že nám v tom tento úspech pomôže,“ uviedol Peter Králik, prezident Slovenského zväzu malého futbalu.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS #malý futbal