Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhrá Modrič aj o rok? Uvidíme, ale ľahké to nebude, tvrdí

Nový futbalový kráľ Luka Modrič sa podobne ako Cristiano Ronaldo stal v drese bieleho baletu tretí raz za sebou víťazom Ligy majstrov a celkovo sa podieľal na zisku už štyroch najcennejších klubových trofejí.

25.09.2018 14:54
Luka Modrič Foto: ,
Luka Modrič.
debata (1)

Okrem toho oslavoval aj triumf na MS klubov 2017 v Spojených arabských emirátoch. V jeho prospech však zavážila najmä úžasná cesta chorvátskeho tímu až do finále na majstrovstvách sveta v Rusku.

Práve o tomto sa rozhovoril po londýnskej slávnosti na otázku, ktorý z úspechov si cení najvyššie.

„Vybrať jeden je ťažké. Ale priklonil by som sa k finále majstrovstiev sveta. Bol to asi najväčší zápas mojej kariéry, aj keď napokon neskončil podľa našich predstáv. Hrať však za svoju krajinu vo finále svetového šampionátu – najväčšieho športového podujatia na planéte – je jedinečná vec. A mal som navyše extra motiváciu, pretože som mal na ruke kapitánsku pásku. Titul sme, žiaľ, nezískali, ale už postup do finále bol obrovský úspech, dotiahli sme to ďaleko. Urobili sme niečo, čo sa zapíše do dejín. Zažili sme spolu s celým Chorvátskom nádherné leto, boli to neuveriteľné emócie.“

Vyhlásenie hráča roka 2018 podľa FIFA Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Luka Modrič s najlepšou futbalistkou roka 2018,...

Priznal sa, že v pondelok večer prežíval v Londýne špeciálny moment v kariére. „Tento môj úspech je dôkaz, že tvrdá práca sa vypláca. Každý má svoje sny. Aj ja som sníval ako chlapec, že raz sa dostanem takto ďaleko. Toto je chvíľa, keď sa sny menia na skutočnosť. Hoci som prežil aj ťažké časy,“ pripomenul.

Modrič narážal aj na to, že jeho futbalové začiatky neboli jednoduché. V detstve zažil ťažké chvíle, otec vstúpil do armády, ich dom vypálili a museli sa uchýliť v centre pre utečencov.

Čo mu pomáha prežiť aj neľahké obdobie v kariére a živote?

„Musíte si stále veriť, nerozptyľovať sa na svojej ceste, bojovať aj v tvrdých podmienkach. Ja som ich prežil, ale pomohla mi moja rodina a moji priatelia. Bez nich by som nebol ani takým futbalistom, akým som teraz. Moje posledné ocenenie potvrdzuje, že každý sa môže stať najlepším – ak bude tvrdo pracovať a bude si veriť,“ doplnil Modrič.

Stal sa prvý raz The Best. Čo je pre neho najlepšie? „Som skromný človek a držím sa stále pri zemi, veľa pre mňa znamená priateľstvo a rodina,“ reagoval na ďalšiu otázku. „Ak by som si mal niečo vybrať, tak čas strávený s rodinou, s ňou prežívať aj všetky veľké okamihy.“ Má za sebou výnimočný rok. Môže sa niečo podobné ešte opakovať?

„Uvidíme. Ale ľahké to určite nebude. Chcem sa vždy zlepšovať a to stále platí. Keby sa mi to podarilo a udržal by som sa na takejto úrovni, bolo by to niečo výnimočné. Nie je ľahké dostať sa na vrchol, ale ešte ťažšie je sa tam udržať. Ja som na vrchole už niekoľko rokov a dúfam, že tam ešte chvíľu zostanem,“ uzavrel Modrič.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Luka Modrič #The best