Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na tréningy chodí na bicykli. Veterán nie je na odpis

Plniť mal najmä úlohu mentora a striedajúceho hráča. Nestalo sa.

19.09.2018 10:00
Arjen Robben Foto: ,
Arjen Robben sa teší z gólu.
debata

„Som pripravený na viaceré alternatívy. Keď ma bude mužstvo potrebovať, budem sa mu snažiť pomôcť. Je len na mne, aby som mal na to čo najviac času,“ hovoril po jednom z predsezónnych tréningov Bayernu Mníchov Arjen Robben.

Holandský krídelník naň dorazil tak ako zvyčajne – v ľahkej obuvi a na bicykli. Robil to tak už v Groningene, kde futbalovo vyrastal a neskôr v tom pokračoval aj v Chelsea či Reale Madrid.

„Budem ho spolu s Franckom Ribérym dávať za vzor každému mladému hráčovi, ktorý mi prejde rukami. Sú to ozajstné futbalové superhviezdy. Nie kvôli autám a manierom. Preto, že rok čo rok sa idú zodrať, aby sa ich spoluhráči mohli tešiť z víťazstiev. Je radosť s takými profesionálmi pracovať,“ povedal nový kouč Bayernu Niko Kovač na adresu dvoch najskúsenejších hráčov.

Zdá sa, že kúzlo chorvátskeho Guardiolu – ako mu doma s obľubou hovoria – funguje nad očakávania. Nie je to prekvapenie, veď Kovač v predošlej sezóne doviedol priemerný Eintracht Frankfurt k zisku Nemeckého pohára.

Tým je skôr to, že pomyselným magickým prútikom najviac máva druhý najstarší muž hviezdami nabitého kádra Bavorov. Tí sa budú na Robbena spoliehať aj dnes – v súboji skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku Benfiky Lisabon.

„Necítim sa na 34, vek je len číslo. Snažím sa užiť si každú sekundu. Niekedy sa zamýšľam nad tým, aké mám šťastie. Som zdravý a môžem hrať pred zaplnenou Allianz Arénou. To sú chvíle, ktoré si musíte užívať. Nikdy neviete, ako dlho vám to vydrží,“ povedal Robben po sobotňajšom zápase s Leverkusenom.

Jeho volej z 19. minúty bol víťazný. Išlo o jeho druhý presný zásah v treťom bundesligovom súboji. Z veterána, ktorý začal sezónu na lavičke, sa stal oporný bod solídne fungujúcej ofenzívy.

„Keď nie ste v základnej jedenástke, poriadne zaberiete v tréningu. Ak dostanete šancu, zošliapnete pedál na maximum, aby ľudia videli vašu snahu. Vždy som na ihrisku nechával všetko a budem to robiť stále,“ povedal Robben v rozhovore pre oficiálnu stránku Bundesligy.

Jeho prístup i výkony si cenia nielen fanúšikovia (zvolili ho najlepším Bavorom v stretnutí), ale aj vedenie Mníchovčanov.

„Roky sa na jeho kúsky pozeráte s úžasom. Nikdy neomrzia. Kvôli takým hráčom si kúpite vstupenku každý týždeň,“ chválil Robbena športový riaditeľ Bayernu Hasan Salihamidžič. „Pred sezónou som sa s ním rozprával o tom, že bude súčasťou rotácie hráčov. Neexistuje lepší spôsob, ako na to zareagovať. To len potvrdzuje jeho ľudskú i hernú kvalitu,“ doplnil Kovač.

Arjen Robben ukazuje fanúšikom číslo svojho dresu. Foto: SITA, Martin Meissner
Arjen Robben Arjen Robben ukazuje fanúšikom číslo svojho dresu.

Jeho zverenci sa tešia z bezchybného štartu v domácej súťaži. Robben ich zažil hneď niekoľko. Vie, aké môžu byť zradné.

„Nič z toho, čo bolo, nie je podstatné. Liga majstrov je úplne iná súťaž. Proti Leverkusenu sme odohrali skvelý prvý a laxný druhý polčas. Benfica nás môže za to tvrdo potrestať. Podobne aj Ajax a AEK Atény. Všetky tímu sú detailne pripravené. Sleduje ich celý svet, každý sa chce vytiahnuť,“ uzavrel Robben.

Bude aj vo svojej desiatej sezóne v Mníchove tromfom Bayernu?

Dnešný program

E-skupina: 18.55 Ajax Amsterdam – AEK Atény (Orange Sport), 21.00 Benfica Lisabon – Bayern Mníchov, F: 18.55 Šachtar Doneck – Hoffenheim (Orange Sport), 21.00 Manchester City – Lyon (Orange Sport). G: 21.00 Real Madrid – AS Rím (Orange Sport), Plzeň – CSKA Moskva (Orange Sport). H: Bern – Manchester United, Valencia – Juventus (Orange Sport).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Arjen Robben