Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi už poznajú meno nového trénera. Poborský mu asistenta robiť nechce

Futbalová asociácia ČR je podľa jej predsedu Martina Malíka veľmi blízko k dohode s Jaroslavom Šilhavým na post nového trénera českej reprezentácie.

14.09.2018 15:28
Karel Poborský Foto: ,
Karel Poborský v roku 2006.
debata

Na to, aby sa FAČR dohovorila s 56-ročným koučom, zostáva dotiahnuť už iba pár formalít. Šilhavý by mal byť predstavený na začiatku budúceho týždňa.

„Domnievam sa, že k dohode sme skutočne veľmi blízko. Už včera som avizoval, že v tejto chvíli je Jaroslav Šilhavý jediný človek, s ktorým rokujeme. V tejto chvíli sú z môjho pohľadu rokovania tak ďaleko, že je potrebné iba dokončiť niektoré nevyhnutné formality, aby sme mohli povedať, že sme bezozbytku dohodnutí,“ povedal novinárom Malík.

Dnes popoludní má podľa neho vedenie FAČR so Šilhavým ďalšiu schôdzku. „Predpokladám, že niektoré drobnosti budeme ešte precizovať v priebehu celého víkendu. Boli by sme veľmi radi, keby sme v priebehu pondelka, najneskôr utorka, mohli verejnosť zoznámiť s tým, že máme finálnu dohodu a český národný tím má trénera,“ dodal Malík.

Reprezentácia je bez trénera od utorka, kedy pri tíme skončil Karel Jarolím. Asociácia s ním ukončila spoluprácu deň po rekordnom debakli 1:5 v prípravnom zápase v Rusku. Ďalšie zápasy čakajú český celok už v polovici októbra, kedy v Lige národov nastúpi na Slovensku a na Ukrajine.

Jednou z väčších otázok, ktoré so Šilhavým vedenie FAČR rieši, je podoba realizačného tímu. Jedným z asistentov bude trénerov dlhoročný spolupracovník Jiří Chytrý a ďalším by mohol byť bývalý reprezentačný kapitán Tomáš Galásek. „V tejto chvíli neviem, či už pán Šilhavý s Tomášom Galáskom hovoril. Ja mám v pláne sa s Tomášom spojiť v priebehu dnešného popoludnia, aby som s ním aj o tejto veci hovoril,“ povedal Malík.

Naopak ponuku robiť asistenta národného tímu odmietol Karel Poborský, ktorý šéfuje projektu regionálnych akadémií. V budúcnosti sa však vedenie FAČR k rokovaniam s ním môže vrátiť. „Jeho rozhodnutie plne rešpektujem, naopak sa domnievam, že jeho vnímanie situácie a toho, čo je potrebné urobiť v rámci mládeže a jej následného zapracovania do A-tímu, je správna vízia. Je to bezpochyby vec, o ktorej s Karlom povedieme ďalšie debaty,“ uviedol Malík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Poborský #českí futbalisti #Jaroslav Šilhavý