Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Lipsku rozhoduje o trestoch koleso "šťastia". Jeden si už vytočil aj tréner

V kabíne bundesligových futbalistov Lipska sa za porušenie klubových pravidiel určujú tresty veľmi netradičným spôsobom. Tréner Ralf Rangnick zaviedol koleso šťastia, na ktorom si každý hriešnik vytočí svoju úlohu. Jeden taký už musel splniť aj samotný kouč.

14.09.2018 12:22
Lipsko Foto: ,
Futbalisti Lipska.
debata

Šesťdesiatročný Rangnick sa do úlohy hlavného kouča vrátil v Lipsku tento rok v lete, do tej doby bol športovým riaditeľom. A pred šiestimi rokmi s tímom oslavoval postup do najvyššej súťaže. V minulosti viedol aj Stuttgart, Hannover, Schalke či Hoffenheim.

Rozmanitých 12 úloh podľa neho futbalistov potrestá viac než klasické sankcie, najmä finančné. „Toto mi pripadá ako dobrá myšlienka. Tradičné pokuty sú len málokedy k niečomu. Oveľa viac hráčov bolí, keď prídu o časť svojho času,“ povedal kouč v rozhovore pre Sport Bild.

Futbalisti za porušenie pravidiel totiž musia napríklad odpracovať tri hodiny vo fanshope, obsluhovať v klubovej kantíne, pomáhať kustódovi alebo sa angažovať u niektorého z tímov akadémie. Alebo tiež nakladať veci do autobusu či obstarať darčeky pre personál klubu.

Aj samotný Rangnick už si svoj trest vytočil. A to keď si vzal do jedálne telefón, čo nie je povolené, a zabudol ho na stole. Za to musí týždeň pripravovať celému mančaftu nápoje na tréningy.

debata chyba
Viac na túto tému: #RB Lipsko #Ralf Rangninck