Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Samovražda. Z Chorvátov nezostal ani tieň

Hanba. Katastrofa. Neprijateľné. Aj tieto slová sa ozývali zo šatne vicemajstrov sveta vo futbale. Chorváti vstúpili do Ligy národov najvyššou prehrou vo svojej histórii. Ešte nikdy nepodľahli súperovi šesťgólovým rozdielom. Až do utorka, keď im Španieli nadelili tenisového kanára 6:0.

12.09.2018 15:38
Chorvátsko, Španielsko Foto: ,
Futbalisti Chorvátska po zahanbujúcej prehre so Španielskom.
debata (2)

„Po druhom inkasovanom góle sme sa rozsypali. Začali sme hrať na vlastné tričko – namiesto toho, aby sme si pomáhali. Boli sme ďaleko od súperových hráčov a to je proti takému protivníkovi samovražda. Je smutné, čo sa stalo a aký výkon sme predviedli. Je neprijateľné, akým spôsobom sme prišli o reputáciu, o ktorú sme tak dlho bojovali na majstrovstvách sveta,“ hneval sa kapitán Chorvátov Luka Modrič.

Najlepší hráč MS 2018 pritom pripravil jednu z troch vyložených príležitostí hostí. Chorváti však vydarený úvod nepretavili do gólov a pykali. Španieli boli k súperovi nemilosrdní. V Elche nepohrdli ani jednou stopercentnou šancou.

„Po troch príležitostiach a zranení Vršaljka sme sa vyparili. Neboli sme ani tieňom mužstva, ktoré dovtedy hralo. Musíme sa pozrieť pravde do očí a zistiť, kde sa stala chyba. Plač nám nepomôže. Musíme len tvrdo pracovať a zlepšiť sa,“ vyhlásil kouč Chorvátov Zlatko Dalič. Temperamentnému kormidelníkovi bolo ľúto Ivana Rakitiča. Stredopoliar Barcelony si takto stý reprezentačný štart určite nepredstavoval…

„Všetci sme zlyhali na plnej čiare. Španieli nás neprekvapili. Proti takému mužstvu musíte byť kompaktní, rýchli a nebojácni. Sme ďaleko od našej top formy,“ vravel Rakitič, ktorý si pred stretnutím prebral dres so symbolickým číslom 100.

Bude mu pripomínať 11 rokov v reprezentačnom drese a jednu z najhanebnejších prehier…

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #španielski futbalisti #chorvátski futbalisti