Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Česi sú bez trénera. Jarolíma po veľkom debakli v Rusku vyhodili

Karel Jarolím už nie je tréner českej futbalovej reprezentácie. Futbalová asociácia ČR odvolala z funkcie. Stalo sa tak po pondelňajšej zahanbujúcej prehre 1:5 v prípravnom dueli v Rusku.

11.09.2018 12:26
Karel Jarolím Foto: ,
Karel Jarolím.
debata (8)

Spolu s júnovým debaklom 0:4 proti Austrálii to bola najvyššia prehra v histórii českej reprezentácie. Čechom nevyšiel ani vstup do novovzniknutej Ligy národov UEFA, kde sú v skupine súperom Slovenska. V prvom dueli prehrali minulý týždeň doma s Ukrajinou 1:2. Česi sa v LN predstavia na Slovensku 13. októbra.

Podľa portálu idnes.cz Jarolíma odvolali z funkcie de facto už počas cesty domov z Rostova, respektíve sa s vedením asociácie dohodol na ukončení svojho pôsobenia priamo na palube charterového letu. „Je mi hrozne, asi by som si zaslúžil verejnú popravu, pretože za všetko môžem ja. Asi mužstvo bude potrebovať nejaký impulz,“ uviedol Jarolím bezprostredne po dueli s Ruskom.

Jarolím trénoval reprezentáciu od augusta 2016, skončil s bilanciou desiatich výhier, štyroch remíz a ôsmich prehier. Česko v jeho samostatnej histórii od roku 1993 viedlo desať trénerov, najúspešnejší boli Dušan Uhrin, Karel Brückner a Michal Bílek, ktorí s tímom postúpili na záverečnom turnaji ME zo skupiny.

Najväčším favoritom na uvoľnenú pozíciu kouča českého národného tímu je údajne Jaroslav Šilhavý, ďalšími možnosťami Vítězslav Lavička a Karel Krejčí.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Jarolím #českí futbalisti