Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shaw je po kolízii s Carvajalom v poriadku: Som bojovník

Anglický futbalový obranca Luke Shaw odkázal fanúšikom, že jeho zdravotný stav je dobrý. Jeho kolízia s Danim Carvajalom bola tieňom sobotňajšieho zápasu Ligy národov 2018/19 vo Wembley, v ktorom Španieli zdolali Angličanov 2:1.

09.09.2018 09:18
England Spain Nations League Soccer shaw Foto: ,
Luke Shaw opúšťa trávnik na nosidlách.
debata

Shaw si po súboji s Carvajalom na začiatku druhého polčasu udrel hlavu, zostal ležať na trávniku a niekoľko minút ho ošetrovali. Z ihriska ho vyniesli na nosidlách. Druhý polčas sa tak napokon nadstavoval o viac ako desať minút.

Shaw nemusel ísť do nemocnice, vyšetrenia podstúpil ešte v kabíne domáceho tímu. Zostal ale aj neskôr pod dohľadom lekára.

„Ďakujem za všetku podporu. Cítim sa dobre, som v najlepších rukách. Som bojovník, takže sa čoskoro vrátim,“ napísal 24-ročný zadák Manchestru United na sociálnej sieti.

Krátko po zápase upokojil fanúšikov semifinalistu MS 2018 aj tréner Gareth Southgate: „Sedí v kabíne a vyzerá v poriadku. Jeho kolízia a následný pád ale vyzerali naozaj hrozivo.“

Shaw zažil podobnú nepríjemnosť v roku 2016, keď mu v stretnutí s PSV Eindhoven v Lige majstrov nešetrným zákrokom zlomil nohu jeden zo súperov. Shaw nedávno prezradil, že nechýbalo veľa a prišiel by o nohu.

Za Anglicko odohral prvý zápas od septembra 2015, keď nastúpil proti Švajčiarsku. Už v 11. minúte výbornou prihrávkou pripravil otvárací gól pre Marcusa Rashforda.

Španielom hrozí trest, ich fanúšikovia kričali politické heslá

Španielskej futbalovej federácii hrozí finančný postih. Počas sobotňajšieho zápasu Ligy národov v londýnskom Wembley proti Anglicku (2:1) skandovali fanúšikovia hostí politické heslá – „Gibraltar Espaňol“, teda „Gibraltár je španielsky“.

Španielsko sa dlhodobo snaží získať o Británie späť územie Gibraltáru, o ktoré prišlo Utrechtskou zmluvou v roku 1713. Teritórium leží na južnom cípe Španielska neďaleko Afriky a je zámorským územím Spojeného kráľovstva. Strategická poloha mu umožňuje kontrolovať Gibraltársku úžinu, spojenie medzi Stredozemným morom a Atlantikom.

V sektore hostí vo Wembley sedeli stovky fanúšikov Španielska a mnohí z nich približne od 75. minúty kričali heslá, žiadajúce pripojiť Gibraltár späť k Španielsku. Obe krajiny sa o územie dlhodobo sporia a z dôvodu napätia medzi nimi sa futbalové reprezentácie nemôžu stretnúť v jednej kvalifikačnej skupine MS alebo ME.

debata chyba
Viac na túto tému: #Luke Shaw #UEFA Liga národov