Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Egoista bol k víťazovi neúctivý. Prehrá s ním znova?

Traja veľmi dobrí známi zabojujú o prestížne ocenenie. A dvaja z nich si možno vysvetlia nezrovnalosti z predošlého galavečera.

05.09.2018 09:00
debata

Proti sebe nastúpili už niekoľkokrát. Na futbalovom ihrisku naposledy vo finále Ligy majstrov. Dvaja z nich zdvihli nad hlavu najprestížnejšiu klubovú trofej, tretí kvôli zraneniu sledoval tento moment v slzách.

Mimo trávnikov, na ktorých už roky ukazujú svoj kumšt, sa mali stretnúť naposledy pred týždňom. Na žrebe skupinovej fázy Ligy majstrov, kde Cristiano Ronaldo, Luka Modrič a Mohamed Salah bojovali o titul v ankete o najlepšieho hráča pôsobiaceho v Európe. Prvý menovaný neprišiel a dôvod bol známy o niekoľko minút neskôr.

Ronaldo neznáša prehry a nedoprial ju ani dnes už bývalému spoluhráčovi Modričovi. Na veľkú parádu neprišiel a čaká ho ďalší – 24. septembra v Londýne bude totiž rovnakým súperom čeliť v ankete o víťaza ceny BEST pre najlepšieho hráča podľa Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA.

La famiglia bianconera! #finoallafine

Príspevok, ktorý zdieľa Cristiano Ronaldo (@cristiano),

„Je pravda, že na druhý deň bol trochu nahnevaný, ale na tréningu odovzdal všetko. Sklamanie z toho, že nevyhral, príliš neprejavoval. Znovu ukázal, že práca z neho robí toho najlepšieho. A pre nás je to výhoda,“ povedal na adresu svojej novej hviezdy tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

Odpovedi na otázku, čo hovorí na to, že Ronaldo vyhlásenie výsledkov v Nyone odignoroval, sa vyhol. Svoje k tomu však povedal tréner chorvátskej futbalovej reprezentácie Zlatko Dalič, ktorý je spolu s Francúzmi Didierom Deschampsom a Zinedinom Zidanom nominovaný na ocenenie pre najlepšieho kouča roka.

„Je to len potvrdenie toho, čo hovorím už roky. Ronaldo je egoista, ktorého by som v tíme nikdy nechcel. Je to ten typ futbalistu, ktorému nezáleží na prehre, ale skôr na tom, že dal gól. Luka je skvelý hráč a človek. Prešiel si náročným obdobím, ale víťazstvá a fanfáry v najslávnejšom klube sveta ho nezmenili. Medzi oboma je obrovský rozdiel,“ vyhlásil Dalič.

Ronaldo je spoločne so Salahom nominovaný aj na Puskásovu cenu pre najkrajší gól. Jeho nožničky do siete terajšieho zamestnávateľa budú čeliť napríklad rane Ricarda Quaresmu vonkajším priehlavkom, Salahovej zakrútenej strele do šibenice, neuveriteľnému gólu pätičkou Rileyho McGreeho z austrálskeho Melbourne či parádnemu voleju Denisa Pavarda.

„Chápem, že Ronaldo je nahnevaný. Aj ja by som bol, keby mi po takej skvelej sezóne ušla prestížna trofej. Cristiano nerád prehráva a ja to chápem. Neísť na galavačer je však neúctivé. Myslím si, že to pochopil a už to neurobí,“ je presvedčený futbalový expert Sky Italia Alessandro Del Piero.

Či má bývalý skvelý útočník Starej dámy pravdu, sa ukáže o tri týždne. Podobne, ako menoslov najlepších za rok 2018.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Luka Modrič #Mohamed Salah