Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden triumf a život môže byť iný. Ak Kórea vyhrá, hráči dostanú výnimku

Kórejská republika postúpila do finále futbalového turnaja na Ázijských hrách a jediná výhra delí členov tímu vrátane opory Tottenhamu Son Hung-mina od toho, aby získali výnimku zo služby v armáde.

29.08.2018 17:50
Son Heung-min Foto:
Son Heung-min (v strede) v drese Tottenhamu.
debata

Kórejci v stredu v Indonézii zdolali Vietnam 3:1 a v sobotňajšom finále sa v súboji účastníkov nedávnych MS stretnú s Japonskom.

Výsledok sobotňajšieho zápasu môže výrazne ovplyvniť profesionálnu kariéru dvadsaťšesťročného Son Hung-mina, ktorý hrá za Tottenham od roku 2015 a v júli podpísal so Spurs nový päťročný kontrakt.

Každý fyzicky spôsobilý kórejský muž totiž musí do dvadsiatichôsmich rokov povinne absolvovať 21 mesiacov dlhú vojenskú službu. Výnimkou pre športovcov môže byť iba olympijská medaila či práve triumf na Ázijských hrách.

K tomu sa teraz Son Hung-min v duchu upína, aj keď v rozhovoroch odmieta, že by vyhnutie sa brannej povinnosti bolo jeho veľkou motiváciou. „So spoluhráčmi o tom ani veľmi nehovoríme,“ povedal časopisu Time.

Pritom výnimku už mohol dávno mať, ak by ho pred štyrmi rokmi jeho vtedajší zamestnávateľ Bayer Leverkusen pustil na predchádzajúce Ázijské hry. Tie sa však konajú mimo oficiálny termín FIFA a Son Hung-min tak v roku 2014 prišiel o celkové víťazstvo, ktoré oslobodilo jednu generáciu kórejských futbalistov od armády. Tottenham mu tento rok šancu dal a Kórejcom zostáva jeden zápas na to, aby ju využili.

debata chyba
Viac na túto tému: #Južná Kórea #Son Hung-min