Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Petržalka a Inter Bratislava vyzbierali tisíce eur pre synčeka Juraja Halenára

Dražba špeciálnych dresov s podobizňou a menom Juraja Halenára k príležitosti 5. kola druhej najvyššej slovenskej súťaže a sobotňajšieho bratislavského derby FK Inter Bratislava - FC Petržalka (2:1) sa skončila.

21.08.2018 18:12
Juraj Halenár, Michal Hanek Foto: ,
Juraj Halenár v drese Petržalky pred Michalom Hanekom zo Slovana v auguste 2008.
debata

Výťažok poputuje štvorročnému Nicolasovi, synovi zosnulého futbalistu, ktorý zomrel koncom júna vo veku 35 rokov.

Zápas dvoch spomenutých bratislavských klubov sa niesol v podtóne spomienky na historicky najlepšieho strelca najvyššej slovenskej súťaže (125 gólov) a zároveň člena Klubu ligových kanonierov, ktorý skonal v mladom veku. S krásnym gestom pôvodne vyrukovala Petržalka, následne sa pripojil aj domáci Inter.

Nicolas sa spolu s mamou Romanou objavili aj priamo na zápase, mali úvodný výkop. Bývalý hráč oboch spomenutých klubov Juraj Halenár bol počas celého duelu v myšlienkach všetkých zúčastnených.

„Chceli sme si uctiť jeho pamiatku na úrovni a zároveň pomôcť jeho synčekovi. Myslím si, že sa nám to podarilo. Som rád, že našu iniciatívu podporil aj Inter. Chcem sa zároveň poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili do dražby alebo poslali peniaze na účet. Ukázalo sa, že futbalová komunita na Slovensku je silná a dokáže sa zjednotiť pre dobrú vec,“ uviedol v rozhovore pre portál profutbal.sk generálny manažér FC Petržalka a jeden z autorov myšlienky Andrej Kalina, ktorý ďalej poznamenal: „Tých, ktorí si vydražili dresy, budeme v priebehu tohto týždňa kontaktovať. Dresy si buď osobne vyzdvihnú, alebo im ich zašleme.“

O dresy oboch tímov bol eminentný záujem, fanúšikovia, priatelia či blízki sa nebáli prispieť na dobrú vec aj vyššími čiastkami. K dispozícii bolo a zostáva i číslo účtu, kde môže malému Nicolasovi každý prispieť ešte aj dodatočne.

„My sme dokopy vydražili dresy v hodnote 5499 eur. Čo sa týka spomenutého účtu, nemám presné informácie, ale išlo doteraz o približne osemsto eur. Účet sa však uzatvárať nebude, pokiaľ budú mať ľudia záujem, budú môcť Nicolasovi pomôcť nejakou sumou aj neskôr. Verím, že sa ešte nájdu ľudia, ktorým Juraj svojimi výkonmi na ihrisku alebo aj inak pomohol a pomôžu aj oni jeho synčekovi. Celková suma spolu s dresmi Interu je 7219 eur. Chcem sa ešte raz poďakovať všetkým, ktorí podporili našu aktivitu,“ poznamenal Andrej Kalina.

Idea špeciálnych dresov skrsla v mysliach bývalých spoluhráčov zosnulého futbalistu, okrem Kalinu sa podieľali na podobe projektu aj Peter Petráš a Juraj Piroska.

Juraj Halenár sa preslávil predovšetkým v Artmedii Petržalka, kde na ceste do skupinovej fázy Ligy majstrov pomohol hetrikom do siete slávneho Celticu Glasgow k víťazstvu 5:0 v domácom súboji 2. predkola LM v sezóne 2005/2006. Najdlhšiu časť kariéry strávil Halenár v ďalšom bratislavskom klube – Slovane, v drese slovenskej reprezentácie si pripísal tri štarty.

"Ja si na Juraja spomínam len v dobrom. Ešte v Artmedii Petržalka sme boli spoluhráči, neskôr sa naše cesty stretli, keď už som pôsobil vo vedení Petržalky. Juraj bol dobrý človek a vynikajúci futbalista, vždy dobre naladený. Tragédia, ktorá sa stala, ma zasiahla. Juraj tu mal byť s nami aj ďalej. Nicolasovi a jeho mamine, takisto ako aj ostatnej rodine budem, ak bude treba, kedykoľvek a v čomkoľvek nápomocný. Verím, že aj z Nicolasa vyrastie výnimočný futbalista a jeho tatino sa na neho s hrdosťou bude pozerať hore z neba,“ uzavrel pre profutbal.sk generálny manažér FC Petržalka Andrej Kalina.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Halenár #Inter Bratislava #FC Petržalka