Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadne úľavy. Boltov futbalový sen v Austrálii vraj nie je marketingový ťah

Bývalý šprintér Usain Bolt v sobotu dorazil do Austrálie, kde sa pokúsi splniť si sen a získať angažmán vo futbalovom klube.

18.08.2018 13:47
Usain Bolt Foto: ,
Usain Bolt v zajatí novinárov po prílete do Sydney.
debata (1)

V tíme Central Coast Mariners absolvuje populárny Jamajčan prvý tréning v utorok v deň svojich 32. narodenín a verí, že sa mu do októbrového začiatku sezóny podarí klub presvedčiť k uzavretiu zmluvy.

„Som tu, aby som ukázal, čo viem. Viem, čoho som schopný, a toto je pre mňa príležitosť,“ povedal Bolt s klubovým šálom okolo krku davu novinárov na letisku v Sydney.

„Vždy robím všetko naplno a ukážem svetu, na čo mám,“ dodal a vylúčil, že jeho snaha o profesionálnu futbalovú kariéru je len marketingový ťah.

Usain Bolt so šálom tímu Central Coast Mariners... Foto: SITA/AP, Rick Rycroft
Usain Bolt Usain Bolt so šálom tímu Central Coast Mariners v Sydney.

„Myslím to vážne. A som Mariners vďačný, že mi dajú túto šancu. Teším sa, že teraz budem môcť hovoriť Austrálii domov,“ konštatoval.

Osemnásobný olympijský víťaz a svetový rekordér na 100 a 200 metrov mal pôvodne absolvovať v Austrálii len šesťtýždňovú skúšku. Klub však jeho pôsobenie časovo neobmedzil a dá mu toľko priestoru, koľko bude možné.

Bolt už skôr trénoval v Borussii Dortmund, nórskom ligovom tíme Strömsgodset aj v Južnej Afrike. V Austrálii si teraz vybral malý klub z mesta Gosford, ktoré sa nachádza 75 kilometrov severne od Sydney. V roku 2012 získal majstrovský titul.

Futbalové umenie Usaina Bolta počas júnového zápasu proti francúzskym majstrom sveta z roku 1998.

Klubový šéf Shaun Mielekamp už skôr vyhlásil, že Bolt nebude mať žiadne úľavy a privilégiá. „Aj sám to tak chcel,“ podotkol Mielekamp.

K niektorým úpravám podmienok prípravy však kvôli Boltovi predsa len príde. Vzhľadom na očakávaný záujmu fanúšikov bude káder trénovať na väčšom tréningovom ihrisku a budú sprísnené bezpečnostné opatrenia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #Central Coast Mariners