Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Costa oklamal nepripraveného priateľa. Započal pomstu

Treba bojovať o každú loptu, zvyknú burcovať futbaloví tréneri svojich zverencov. Marcelo sa toho držal. A urobil chybu.

16.08.2018 08:44
Diego Costa, Sergio Ramos Foto: ,
Útočník Atlética Madrid Diego Costa posiela na zem kapitána Realu Madrid Sergia Ramosa.
debata

Vzpruha do sezóny

Hoci ich Real Madrid v stredajšom súboji o Európsky Superpohár, v ktorom podľahol Atléticu Madrid 2:4, spáchal – obzvlášť v defenzíve – niekoľko, tá v podaní brazílskeho krajného obrancu vyznieva najbizarnejšie.

Boj o prvú významnú trofej v novej sezóne i lepšiu pohodu pred piatkovým štartom La Ligy sa pomaly chýlil do záverečnej desaťminútovky riadneho hracieho času. Marcelo nechcel, aby súper vhadzoval blízko rohovej zástavky Realu, preto sa snažil už stratenú loptu zachrániť.

Nepodarilo sa mu to a nanešťastie pre Real chýbal na svojom mieste. Potom už len sledoval, ako sa lopta po vhadzovaní dostala pred Diega Costu. Dvojgólový hrdina Atlética sa pred prázdnou bránkou súpera nezvykne mýliť.

„Mali sme väčšiu túžbu vyhrať ako náš súper. Môžeme sa merať s kýmkoľvek. Bolo to víťazstvo, po ktorom sme túžili už dlhé roky. Zdolali nás v dvoch finále a chceli sme sa im pomstiť. Spoločnou prácou môžeme dokázať veľké veci. Verím, že naše výkony pôjdu hore. Je to dobrá vzpruha pred začiatkom sezóny,“ povedal po zápase Costa.

Jeho gól v 49. sekunde duelu z ostrého uhla prekvapil brankára Keylora Navasa. Nechytateľná strela do horného rohu bránky sa stala najrýchlejším gólom v histórii Superpohára i základným kameňom pre tretí úspech Atlética v boji o túto trofej.

„Boli sme nažhavení a Costov gól v prvej minúte nám pomohol. Penalta vám vždy vezme trochu vetra z plachiet, ale moji hráči zostali pokojní. A potom prišiel ďalší Diegov moment, ktorým zavŕšil skvelú prácu celého mužstva. Pomohlo nám to nabrať sebavedomie do predĺženia,“ chválil najlepšieho hráča duelu kouč Atlética Diego Simeone.

Ramos mu pomohol

Ten sledoval zápas z tribúny kvôli trestu od UEFA. Z lóže v útlom tallinnskom štadióne videl, ako nenávidený mestský rival prehráva svoje prvé finále na európskej pôde po osemnástich rokoch. V predĺžení sa o to postarali parádnym volejom Saúl Ňíguez a pohotovou strelou Koke.

„Som veľmi rád, že sme vyhrali. Nezáleží na tom, kto strelí gól. Nakoniec sme ten môj ani nepotrebovali. Diego je jeden z najlepších útočníkov na svete. Mohli ste to vidieť hneď v úvode, keď nachytal fantastického stopéra Sergia Ramosa nepripraveného,“ vyhlásil Koke.

Costa sa cez svojho reprezentačného kolegu poľahky presadil. Vysokú loptu si dvakrát posunul k bránke, prešprintoval okrem Ramosa aj jeho partnera zo stredu obrany Raphaela Varana a rozjasal červenobielych.

Superpohár UEFA korisťou Atlética Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Superpohár UEFA pred zápasom Atlética Madrid s...

„Všetci viete, ako veľmi Ramosa obdivujem. Už roky ukazuje, aký je dobrý. Keď som prišiel do národného tímu, veľmi mi pomohol. Vážim si ho, je to môj priateľ. Rešpektujem ho, ale na ihrisku – tam všetci bojujeme. Pre víťazstvo chcem urobiť všetko a dúfam, že čo sa udialo na ihrisku, tam aj zostane,“ dodal Costa.

Zlý muž španielskeho futbalu je známy prehnanými reakciami i skvelým čuchom na góly. Už v prvom zápase sezóny nezostal svojej povesti nič dlžný. Čo ukáže v jej zvyšku?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #atlético madrid #Diego Costa #Sergio Ramos #Európsky superpohár