Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalové Rusko 2018 ide k fanúšikom

Svetový šampionát vo futbale 2018 v Rusku v jeho plnej kráse a príťažlivosti približuje reprezentatívna knižná publikácia Rusko 2018.

10.08.2018 18:58
debata
Rusko 2018

Autorom pamätnice XXI. majstrovstiev sveta vo futbale je redaktor denníka Pravda Michal Zeman, popredný športový publicista. Zúročil v nej bohaté skúsenosti, od roku 1998 pôsobil ako akreditovaný spravodajca Pravdy na všetkých majstrovstvách sveta i majstrovstvách Európy.

„Bolo to jedno z najlepšie organizovaných vrcholných podujatí vo futbale, Rusko pripravilo skvelú infraštruktúru,“ pripomína renomovaný autor.

Čitateľov navnadí exkluzívny príhovor Brazílčana Pelého, trojnásobného majstra sveta, najslávnejšieho futbalistu histórie. Svoj pohľad pridáva i Vladimír Weiss, jediný Slovák, ktorý sa zúčastnil na svetovom šampionáte ako hráč i tréner.

Autor reportážnym spôsobom ponúka dianie a sprítomňuje žičlivú atmosféru na dvanástich moderných štadiónoch v jedenástich hostiteľských mestách, prináša profily najväčších osobností. Fanúšik v knižke veľkého formáte nájde na 112 stranách všetko, čo potrebuje vedieť o najväčšom futbalovom sviatku.

Pamätnica pútavo mapuje všetky fázy finálového turnaja od úvodného zápasu po finále, v podrobných vizitkách predstavuje reprezentácie 32 zúčastnených krajín. Zachytáva aj účinkovanie slovenskej reprezentácie v kvalifikácii MS, približuje históriu štartov národného tímu na predchádzajúcich majstrovstvách sve­ta.

Na svoje si prídu aj štatistici v bohatej faktografickej časti s výsledkami kvalifikácií na všetkých kontinentoch, cenný je prehľad všetkých 64 zápasov majstrovstiev sveta. Príťažlivosť diela zvýrazňuje takmer dvesto fotografií. Pamätnica je od minulého týždňa novinkou v slovenských i českých kníhkupectvách, vyšla v Ottovom nakladateľstve pre slovenský i český trh. Odporúčaná cena je 17,90 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2018 vo futbale #Michal Zeman