Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Soumah: Slovenská liga je rovnako dobrá ako srbská. Trnava má doma šancu

Seydouba Soumah už viac ako jeden rok legionárči v Partizane Belehrad. Bývalý kreatívny záložník Slovana Bratislava je v srbsku spokojný.

07.08.2018 14:48
Seydouba Soumah Foto: ,
Bývalý útočník Slovana Seydouba Soumah sa teší z gólu.
debata

Keď ho Pravda.sk oslovila v súvislosti s utorňajším duelom Ligy majstrov medzi Spartakom Trnava a konkurenčnou Crvenou Zvezdou Belehrad, odpovedal jednoznačne: „Prepáčte, ale o tomto nemôžem hovoriť.“ Nedozvedeli sme sa ani dôvod Soumahovho mlčania: „Nehnevajte sa, ale ja naozaj nemôžem. Poviem len toľko, Spartak má dobrú šancu popasovať sa s nimi na vlastnom ihrisku,“ dodal.

Čerstvo 27-ročný Guinejčan pôsobí v Belegrade od lanského júla, v minulej sezóne odohral za Partizan 25 zápasov a strelil tri góly. Jeden aj v prestížnom derby proti Crvenej Zvezde. A tak, ako ho poznáme zo slovenských trávnikov, aj v tomto prípade zakončil duel s červenou kartou.

„Ale derby zápasy mám najradšej zo všetkých. Sú to stretnutia, na ktoré sa dá pozerať. Pochopiteľne, v hľadisku to má grády. Zakaždým dúfam, že sa to skončí bez násilia,“ poznamenal.

Aj keď sa môže zdať, že sila dvoch popredných srbských mužstiev je na slovenské pomery priveľká, Soumah si myslí opak. „Slovenská liga je podobná tej srbskej. Dokonca by som povedal, že po výkonnostnej stránke tam nie je žiadny rozdiel,“ naznačil.

Dianie v slovenskej lige pozorne sleduje. Obzvlášť to, ako si počína jeho bývalý zamestnávateľ ŠK Slovan Bratislava. „Samozrejme že viem, ako sa im darí. Pravidelne sa zaujímam o situáciu vo Fortuna lige,“ prezradil.

Na Slovensku začínal v Nitre. Po sezóne 2012/2013 sa však už sťahoval na Pasienky. S výnimkou jedného roka, počas ktorého hosťoval v kuwajtskej Quadsii, tam zotrval až do vlaňajška. „Zvykol som si tam. Bratislava a dobrí priatelia, ktorých som tam spoznal, mi stále veľmi chýbajú,“ priznal sa.

Jeho Partizan hrá rovnako ako Slovan v Európskej lige UEFA. K ich vzájomnej konfrontácii môže dôjsť až po vyžrebovaní základných skupín. Soumah sa však tak ďaleko nepozerá. „Radšej nech sa tak nestane. Z takéhoto zápasu by som rozhodne radosť nemal,“ dodal na záver.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Seydouba Soumah #Partizan Belehrad