Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelonu kritizujú pre diskrimináciu futbalistiek. Klub prisľúbil nápravu

Vedenie Barcelony hneď na úvod sústredenia v USA zožalo kritiku kvôli diskriminácii žien.

27.07.2018 13:24
Ernesto Valverde Foto: ,
Kouč Barcelony Ernesto Valverde počas tréningu.
debata

Katalánsky klub totiž nechal hráčov hlavného tímu cestovať v luxusnej biznis triede, zatiaľ čo futbalistky sa museli v rovnakom lete uspokojiť iba s ekonomickou triedou.

Barcelona sa proti kritike ohradila, ale zároveň uviedla, že v ďalších letoch počas prípravného turné aj pri návrate do Španielska už aj hráčky dostanú lepšie miesta.

Podľa hovorcu klubu futbalistky umiestnili do ekonomickej triedy len preto, že o ich ceste spolu s mužským tímom sa rozhodlo na poslednú chvíľu.

Vedenia klubu, ktorý usporiadal spoločné prípravné turné pre mužov aj ženy prvýkrát, sa zastala aj riaditeľka ženského tímu Maria Teixidorová.

„O rovnosti budeme môcť hovoriť, keď bude mať ženský futbal rovnakú pozornosť v médiách, rovnakú podporu sponzorov a aj rovnaký záujem fanúšikov ako mužský,“ uviedla na klubovom webe.

„Kým sa to nestane, tak by bolo dobré, keby si všetci tí, čo teraz kritizujú Barcelonu, uvedomili, čo klub pre podporu ženského futbal robí. Takže by som zo strany kritikov uvítala menej cynizmu,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona