Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tvrdá kritika šéfa Bayernu: Özil je alibista. Už niekoľko rokov hrá naho.no

Prezident Bayernu Mníchov Uli Hoeness tvrdo skritizoval stredopoliara Mesuta Özila. Majster sveta z roku 1974 je tiež rád, že dvadsaťdeväťročný futbalista v tieni aféry s fotografiou s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom skončil v nemeckej reprezentácii.

23.07.2018 10:44
Mesut Özil Foto: ,
Mesut Özil prichádza s Arsenalom na predsezónne turné do Singapuru. Nemecký futbalový stredopoliar oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry pre reakcie na jeho kontroverzné fotky s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom.
debata (7)

„Som rád, že tento nezmysel je konečne za nami,“ citoval Hoenessa denník Sport Bild.

„Özil nemeckej reprezentácii vôbec nepomohol. Už niekoľko rokov hrá naho.no, je alibista a tentoraz si to odniesli Reinhald Grindel (šéf Nemeckého futbalového zväzu, pozn.) a Oliver Bierhoff (tímový manažér). Kedy však Özil naposledy vyhral súboj jeden na jedného? Podľa mňa pred rokmi… Naposledy bol vo forme pred majstrovstvami sveta 2014. A teraz sa rozhodol mizerné výkony skryť za túto fotku,“ pridal šesťdesiatšesťročný funkcionár.

„Vždy, keď sme hrali proti Arsenalu, tak sme sa na neho zamerali, pretože sme vedeli, že on je súperovou slabinou,“ dodal Hoeness. „Ale, samozrejme, jeho 35 miliónom fanúšikov na sociálnych sieťach, ktorí v skutočnosti neexistujú, stačí, keď raz presne odcentruje, a hneď hovoria, ako fantasticky hral,“ vyhlásil.

Özil oznámil koniec v národnom tíme v nedeľu, kedy sa tiež prvýkrát vyjadril k májovéj snímke s Erdoganom. Spolu so záložníkom Arsenalu sa s ním stretol aj ďalší hráč s tureckými koreňmi Ilkay Gündogan a darovali mu dresy, Özil s nápisom „svojmu prezidentovi“.

Obaja za to zožali tvrdú kritiku a aféra sa podľa špekulácií mohla podpísať aj na nesúlade v tíme na majstrovstvách sveta v Rusku, kde obhajcovia titulu z Nemecka vyhoreli a skončili už v základnej skupine. Özil sa naopak obhajoval tým, že štvavú atmosféru rozpútal okrem iného šéf zväzu Reinhard Grindel, ktorého obvinil z rasizmu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Uli Hoeness #Mesut Özil #nemeckí futbalisti