Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo dostal za daňové úniky dva roky, do väzenia však nepôjde

Futbalista Cristiano Ronaldo dostal v Španielsku za daňové úniky po dohode s úradmi trest na dva roky vo väzení. Za mreže portugalská hviezda Realu Madrid nemusí, keďže podľa španielskych zákonov si môžu odsúdení za nenásilné činy s doteraz čistým registrom odpykať tresty do dvoch rokov na podmienku na slobode.

15.06.2018 17:07
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Útočník Realu Cristiano Ronaldo.
debata

Zaplatí však pokutu 18,8 milióna eur. Informuje o tom denník El Mundo, dohodu medzi hráčom a úradmi musí ešte podpísať riaditeľ finančného úradu.

Tridsaťtriročný Ronaldo sa podľa obvinenia v rokoch 2011 až 2014 vyhýbal plateniu daní z osobných práv, za čo mu hrozil trest až na tri a pol roka a pokuta 28 miliónov eur.

Päťnásobný víťaz Zlatej lopty pôvodne previnenie odmietol s vysvetlením, že len využil možnosť, ktorú počas jeho predchádzajúceho pôsobenia v Manchestri United považovali britské úrady za „legálne a legitímne“. V máji sa však k daňovým únikom priznal a následne dospel s úradmi k dohode.

Podobný trest dostal pred dvoma rokmi v Španielsku aj Ronaldov rival v boji o najlepšieho futbalistu sveta Lionel Messi z Barcelony, ktorý bol za úniky vo výške 4,1 milióna eur odsúdený na trest 21 mesiacov. Ani on za za mreže ísť nemusel, súd mu namiesto väzenia vymeral pokutu štvrť milióna eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Manchester United