Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Bolt si splnil sen, zahral si na Old Trafforde. Najrýchlejší však nebol

Atletickej hviezde Usainovi Boltovi sa splnil sen. Najrýchlejší muž planéty si zahral na štadióne futbalistov Manchestru United, ktorého je veľkým fanúšikom.

11.06.2018 07:31
Usain Bolt, Mo Farah Foto: ,
Usain Bolt (vpravo) a Mo Farah počas zápasu na Old Trafforde.
debata

Zúčastnil sa totiž na benefičnom futbalovom zápase na podporu UNICEF, ktorý sa uskutočnil práve na Old Trafforde a pred 70-tisíc divákmi dokonca premenil penaltu v rozstrele. Jeho výber sveta však nakoniec prehral s výberom Anglicka na pokutové kopy.

„Pre mňa je to splnený sen. Rovnako ako každý fanúšik Manchestru United som si tú chcel vždy zahrať a zažiť toto. Je to jeden z najväčších zážitkov v mojom živote,“ vyhlásil Bolt, ktorý má na konte osem zlatých olympijských medailí a 11 zlatých z majstrovsti­ev sveta.

Bolt do zápasu nastúpil s číslom 9,58 symbolizujúcim jeho svetový rekord v behu na sto metrov. Ale najrýchlejším hráčom nebol, keď ho pri jednom zo šprintov tesne zdolal iný hviezdny atlét Mo Farah. Olympijský víťaz v behu na 5000 a 10 000 metrov nastúpil za výber Anglicka po boku hráčov ako Michael Owen či David Seamen.

Za výber sveta si zahrali hviezdy Jaap Stam, Eric Cantona, Edwin Van der Sar, Clarence Seedorf, ale aj kuchár Gordon Ramsay alebo hviezda ragby Dan Carter.

Usain Bolt na Old Trafforde Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Usain Bolt (vpravo) v drese výberu sveta v...

Hoci veľkým ťahákom exhibície boli obe atletické superhviezdy, futbalovým umením príliš neoslnili. Bolt sa síce dostával do šancí, ale v tej najväčšej vôbec nedokázal hlavou usmerniť loptu na bránku. Farah sa zase na pozícii pravého obrancu nechal obísť bývalým írskym reprezentantom Robbiem Keanom a výsledkom bol gól Juana Sebastiana Verona.

Bolt si však napravil reputáciu v rozstrele; išiel naň ako prvý a penaltu chladnokrvne premenil k tyči, hoci herec David Harewood v bránke vystihol smer. Jeho spoluhráči už tak presní neboli a rozstrel vyhralo Anglicko 4:3. V normálnej hracom čase sa duel skončil 3:3.

debata chyba
Viac na túto tému: #Usain Bolt #Manchester United #Old Trafford