Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hamšíka láka Čína, núkajú mu 10 mil. za rok. Požiadal o uvoľnenie z Neapola

Sedemnásobný slovenský futbalista roka Marek Hamšík priletel v pondelok aj s rodinou súkromným lietadlom z Neapolu na Sliač.

21.05.2018 18:16
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata (21)

Po náročnej sezóne si ešte nemôže naplno užívať oddych, pretože na budúci týždeň ho čaká sústredenie slovenskej reprezentácie a dva prípravné zápasy s Holandskom v Trnave a s Marokom v Ženeve. Je však celkom možné, že po dovolenke sa po jedenástich rokoch už do Neapolu ako hráč SSC nevráti. Banskobystrický rodák potvrdil záujem čínskych klubov o jeho služby a aj to, že o odchode z Neapolu vážne uvažuje.

„Verili sme, že v tomto roku by sme mohli konečne získať scudetto. Som sklamaný, že nám opäť titul ušiel. Mrzí ma to kvôli našim skvelým fanúšikom, ktorí by si tento triumf zaslúžili. Ďakujem im za veľkú podporu. Tomuto cieľu som venoval roky všetky svoje sily. Možno teraz prichádza obdobie, keď sa naše cesty rozídu. Rád by som skúsil ešte niečo nové,“ vyjadril sa Hamšík.

Na štadióne San Paolo sa po sezóne chystajú zmeny, mali by odísť viacerí hráči a hovorí sa aj o odchode trénera Maurizia Sarriho. Neapol sa rozlúčil so sezónou, v ktorej Hamšík utvoril niekoľko klubových rekordov, prekonal Maradonov strelecký zápis a nedávno si pripísal 500. štart v neapolskom drese, víťazstvom nad Crotone 2:1. Slovák nastúpil na poslednú štvrťhodinu. Päťdesiattisíc fanúšikov ho búrlivo privítalo a vytiahlo veľký transparent s nápisom: „Kapitán, zostaň s nami.“

Je veľmi otázne, či vypočuje túto ich prosbu. Hamšíkov otec Richard naznačil, že v hre sú momentálne tri čínske kluby z najvyššej súťaže a rokovania už dlhšie bežia. Vo všetkých prípadoch ponúkajú kapitánovi SSC ročný plat minimálne desať miliónov eur.

„Ich záujem je vážny, ale rokovania nie sú jednoduché. Lanária ho už tri roky, lenže Marek ponuky odmietal, sústreďoval sa na zisk scudetta s Neapolom, čo sa však opäť nepodarilo. Problém je teraz najmä v tom, že v Číne nie je momentálne hlavné prestupové obdobie, to nastane až v zime. Prvou otázkou je teda fakt, kedy by mohol do Číny odísť. Kluby majú rôzne predstavy. V Ázii naplno beží sezóna a v čínskych tímoch majú limity na počty legionárov v kádri. Ďalšia vec je, že Marek má v Neapole ešte tri roky zmluvu, takže teraz je to všetko v rukách manažérov a jeho zamestnávateľa. Momentálne to vidím na 60:40 v prospech jeho odchodu do Číny.“

Hamšík sa už stretol s majiteľom klubu Aureliom De Laurentiisom a hovoril s ním o svojom odchode. Požiadal ho o uvoľnenie z neapolských služieb. „Teraz sa chystajú rokovania Marekovho manažéra Juraja Vengloša s prezidentom klubu,“ dodal Richard Hamšík.

Slovenského reprezentanta, ktorý patril medzi desiatich najlepšie zarábajúcich hráčov v talianskej lige, nikdy v minulosti nezlákali peniaze, ale čoskoro oslávi 31. narodeniny a mimoriadna ponuka z Číny je lákavá. Jeho otec sa nedomnieva, že by to automaticky ohrozilo jeho pôsobenie v slovenskej reprezentácii.

„Ak by dostal od trénera pozvánku, akiste by sa to dalo zladiť. Je známych viacero prípadov, keď hráč, ktorý hráva v Číne, je naďalej aj členom národného tímu. Jedným z nich je aj bývalý Marekov spoluhráč v Neapole Lavezzi, ktorý už tri roky pôsobí v Číne,“ zdôraznil Richard Hamšík.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol