Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svet sa modlí za futbalového génia

Ešte pred týždňom bol v plnej sile. S elánom a v dobrej nálade odovzdával spomienkovú cenu pre svojho dlhoročného rivala Arséna Wengera, ktorý končí na lavičke londýnskeho Arsenalu. Teraz sir Alex Ferguson bojuje o život.

05.05.2018 21:30
Alex Ferguson Foto: ,
Alex Ferguson s maskotom Manchestru United.
debata (2)

Najúspešnejšieho kouča anglickej Premier League počas víkendu postihlo krvácanie do mozgu. V sobotu sa podrobil úspešnej operácii, napriek tomu zostáva vo vážnom stave.

„Sir Alex bude nejaký čas potrebovať intenzívnu starostlivosť, aby sa optimalizoval jeho zdravotný stav,“ uvádza sa vo vyhlásení Manchestru United. Klubu, ktorý Ferguson v pozícii trénera a manažéra viedol viac ako štvrťstoročie a získal 38 trofejí.

Bývalé či súčasné hviezdy United vyjadrili svojmu ex-trénerovi masívnu podporu. „Sme zronení zo správ o stave sira Alexa Fergusona. Myslíme na neho i jeho rodinu. Rýchlo sa uzdrav, bos,“ napísal na sociálnej sieti súčasný kapitán 20-násobného anglického šampióna Michael Carrick. „Myslím na teba, priateľ môj. Buď silný,“ zaželal mu Cristiano Ronaldo.

Ferguson leží v modernej Hope Hospital, ktorej základný kameň sám poklepal v roku 2010. V jednej z chodieb nemocnice visí aj jeho portrét. „Verím, že táto budova bude prospešne slúžiť občanom mesta Manchester. Ale ja sa jej budem snažiť zďaleka vyhnúť,“ vravel s tradičným širokým úsmevom počas ceremónie.

V Manchestri začal v novembri 1986. Počas 26 rokov získal 38 trofejí vrátane 13 titulov v Premier League, päť triumfov v FA Cupe a dvakrát vyhral aj Ligu majstrov. „Najlepší tréner, aký kedy pôsobil v tejto súťaži. Mal rešpekt u všetkých – hráčov, trénerov i rozhodcov. Nikdy už taký podobný nebude,“ reagovala legenda United Pat Crerand po tom, čo Ferguson ukončil kariéru.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Alex Ferguson