Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan Bratislava túži po obhajobe. Sekulič: Ružomberok je nepríjemný súper

Vyhrať Slovenský pohár túžia futbalisti bratislavského Slovana, aby aspoň čiastočne zachránili sezónu, v ktorej pravdepodobne opäť nedosiahnu na majstrovský titul.

30.04.2018 17:52
Martin Ševela Foto: ,
Tréner Martin Ševela a kapitán Slovana Boris Sekulič.
debata (1)

„Belasí“ sa v utorkovom finále Slovnaft Cupu 2017/2018 stretnú v Trnave s MFK Ružomberok, a ak sa im podarí Liptákov zdolať, obhája trofej z minulej sezóny. Vtedy v NTC Poprad zdolali druholigovú Skalicu bez problémov 3:0.

Slovan sa na pohárové finále naladil sobotným víťazstvom 2:1 nad fortunaligovým lídrom Spartakom Trnava, na ktorý však tri kolá pred koncom ročníka stráca osem bodov. Zisk titulu by sa za týchto okolností rovnal zázraku, pohár je na dosah.

„Všetci hráči budú stopercentne pripravení. Je výborné, že mám konkurenciu v tíme, o to ľahšie sa mi tvorí základná zostava. Pred dvoma rokmi bol Slovan smutný, ja som bol vtedy na opačnej strane barikády ako kouč Trenčína. Momentálne som tréner Slovana a urobím maximum pre to, aby sme zdvihli nad hlavu trofej. Čaká nás však ťažký súper, ktorý má rovnaký cieľ. Pôjdeme do toho s plnou vervou. Bojovať o túto krásnu trofej je pre mňa česť,“ povedal na pondelkovej tlačovej konferencii kormidelník Slovana Martin Ševela.

Boris Sekulič vynechal pre zranenie predošlé dva ligové zápasy, na finále pohára by však mal byť kapitán Slovana pripravený: „Mal som problémy uplynulé 3–4 týždne. Už som však začal trénovať a na zajtra som pripravený. Ružomberok je pre nás tradične veľmi nepríjemný súper, proti nám sa vie namotivovať. Dúfam, že sme sa dobre pripravili. Pred mesiacom sme sa s Ružomberkom doma natrápili, musíme byť preto opatrní a motivovaní,“ povedal Sekulič.

Slovenský pohár. Foto: TASR, Marko Erd
Slovenský pohár Slovenský pohár.

Zápas Slovan – Ružomberok, ktorý z pozície hlavného rozhodcu povedie Patrik Hrčka, má na Štadióne Antona Malatinského výkop v utorok 1. mája o 17.25 h. Jeho víťaz si zaistí miestenku v predkole Európskej ligy UEFA 2018/2019 a okrem toho sa 29. júna predstaví v zápase o Československý Superpohár, ktorý sa po vlaňajšej premiére v Uherskom Hradišti uskutoční tento rok na Slovensku.

Podľa reglementu súťaže sa v prípade nerozhodného výsledku po riadnom hracom čase predlžuje 2×15 minút. Ak sa ani tam nerozhodne (hrá sa celé predĺženie), nasleduje rozstrel z 11 m. Víťaz získa titul „Víťaz Slovenského pohára“ a stane sa držiteľom putovného pohára. Zinkasuje tiež finančnú prémiu 50 000 eur. Zdolaný finalista si prilepší o 20 000 eur.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Ružomberok #Martin Ševela #Boris Sekulič