Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FA dostala za Wembley miliardovú ponuku. Vznikne prvý európsky klub NFL?

Anglická futbalová asociácia sa podľa médií chystá predať slávny londýnsky štadión Wembley.

26.04.2018 16:23
Wembley Foto: ,
Štadión Wembley.
debata

Americký miliardár Shahid Khan, ktorý vlastní londýnsky futbalový klub Fulham a tím amerického futbalu Jacksonville Jaguars v NFL, za štadión ponúka údajne 800 miliónov až miliardu libier.

„Môžeme potvrdiť, že asociácia dostala ponuku za Wembley od Shahida Khana,“ uviedla asociácia vo vyhlásení. Podľa denníka The Sun by Khan zaplatil 600 miliónov ihneď a ďalších až 400 miliónov z príjmov zo zápasov.

Asociácia by väčšinu z týchto peňazí mala dať na rekonštrukciu stoviek ihrísk po celej krajine, do ktorých chce investovať až pol miliardy libier.

Wembley patrí medzi najslávnejšie futbalové štadióny sveta. V rokoch 2000 až 2007 prešiel pôvodný ikonický štadión z roku 1923 kompletnou rekonštrukciou za 750 miliónov libier.

Pojme 90-tisíc fanúšikov. Svoje domáce zápasy tu hrá anglická reprezentácia a od vlaňajška aj Tottenham, na ktorého štadióne prebieha rekonštrukcia.

Využíva sa aj na jednorazové akcie vrátane európskych duelov NFL. Predaj štadióne by zrejme znamenal častejšie zápasy zámorskej súťaže v Európe. Podľa médií by dokonca mohol Khan presunúť svoj tím do Londýna a urobiť z neho prvý klub NFL mimo Spojených štátov.

Prípadný predaj by nemal ohroziť zapojenie Wembley do futbalových majstrovstiev Európy 2020, londýnsky štadión má hostiť sedem zápasov vrátane finále. Khan vraj ani nemá v pláne na Wembley presunúť Fulham.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wembley #FA #Shahid Khan