Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škandál v Istanbule. Trénera Besiktasu zasiahli priaznivci Fenerbahce do hlavy

Štvrtkový odvetný súboj semifinále Tureckého pohára 2017/2018 vo futbale medzi istanbulskými klubmi Fenerbahce a Besiktasom priniesol škandál.

20.04.2018 08:10
Senol Günes Foto: ,
Tréner Besiktasu Senol Günes si na hlavu prikladá ľad po tom, ako ho zasiahli fanúšikovia Fenerbahce.
debata (2)

Hlavný rozhodca pre výtržnosti fanúšikov zápas prerušil a napokon aj predčasne ukončil už v 59. min. Besnenie prívržencov Fenerbahce si odniesol aj tréner Besiktasu Senol Günes, ktorého zasiahli neznámym predmetom do hlavy tak, že musel absolvovať nemocničné ošetrenie.

Jeho výsledkom bolo päť stehov na hlave. Keď hráči Besiktasu uvideli svojho trénera trpieť, automaticky zamierili do šatní.

Neprístojnosti fanúšikov v Istanbule Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zasiahnutý tréner Besiktasu Senol Günes.

Stretnutie malo nervózny priebeh už do prestávky, keďže v 30. min dostal červenú kartu portugalský stopér Besiktasu Pepe. Najlepší hráč finálového zápasu ME 2016 nedovolene zastavil prenikajúceho protihráča a zamieril predčasne do šatne.

„Je to veľmi smutný deň. V derby zápasoch je vždy horúco. Aj v zápase u nás (2:2, pozn.) boli nejaké červené karty, ale takéto scény sú neprípustné. Musíme ísť do hĺbky a zistiť, kto je za tento čin zodpovedný. V stretnutí sme boli ako hostia, ale je smutné, že takto zrania trénera, ktorý doviedol našu krajinu k 3. miestu na majstrovstvách sveta (v Kórejskej republike a Japonsku v roku 2002, pozn.). Dokonca aj po prerušení hry na chodbách štadióna nasledovali ďalšie incidenty. Súkromná bezpečnostná služba si nedokázala poriadne urobiť svoju prácu,“ vyhlásil podľa webu soccerway.com prezident Besiktasu Fikret Orman.

Podľa vrcholného funkcionára osemfinalistu tohtosezónnej edície Ligy majstrov je tréner Günes v poriadku a klub počká, ako si so situáciou poradí Turecká futbalová federácia. Tá musí rozhodnúť o presune zápasu na iný termín. Ako informoval web dailysabah.com, hrať sa bude pravdepodobne za zatvorenými dverami, čiže bez divákov.

Hráči Besiktasu a Fenerbahce počas prerušenia... Foto: SITA/AP
Besiktas, Fenerbahce Hráči Besiktasu a Fenerbahce počas prerušenia pohárového zápasu.

„Senol Günes je v poriadku, ale strávil noc v nemocnici. Celú záležitosť nechávame v rukách federácie. Musím však podotknúť, že svet by nás nemal vnímať negatívne. Toto nie je realita tureckého futbalu,“ poznamenal Orman. Vo štvrtkovom zápase nastúpil v základnej zostave Fenerbahce aj kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel.

Odveta semifinále Tureckého pohára:

Fenerbahce Istanbul – Besiktas Istanbul 0:0 – prerušené v 59. min pre výtržnosti divákov, prvý zápas: 2:2

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Besiktas Istanbul #Fenerbahce Istanbul