Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

El Maestro: Veľký a silný Slovan sa sústredí na malý a nedôležitý pohár

Futbalisti Spartaka Trnava na cenné double nedosiahnu. Líder Fortuna ligy, ktorý má na čele tabuľky deväťbodový náskok pred Dunajskou Stredou a suverénne kráča za titulom, chcel v aktuálnej sezóne získať aj druhú trofej - Slovenský pohár.

19.04.2018 11:13
Spartak Trnava, Slovan Bratislava Foto: ,
Tréner FC Spartak Trnava Nestor El Maestro na streche kabíny.
debata (1)

Trnavčania však nezvládli semifinálovú odvetu proti Slovanu Bratislava. Hoci si z hlavného mesta priviezli priaznivý výsledok 1:1, v stredajšom zápase na domácom trávniku ho však nedokázali pretaviť v postup.

Rovnakým výsledkom sa skončila aj odveta a napokon po rozstrele zo značky pokutových kopov postúpil Slovan. Trnavského trénera Nestora El Maestra vyradenie netrápilo, aspoň v takom tóne sa nieslo jeho pozápasové vyjaderenie.

„Tento pohár je malý, nudný a nezaujímavý, ale nechcem povedať, že sme dnes nechceli vyhrať a zabojovať oň vo finále. Trošku sme sklamaní. V tomto ročníku sa v slovenskom futbale udiali veľké zmeny. Teší ma, že veľký a silný Slovan sa sústredí na tento malý a nedôležitý pohár. Pred nami sú väčšie ciel,“ vyhlásil kouč Spartaka.

Slovan v semifinále pohára vyradil Trnavu Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Futbalista Trnavy Eldar Čivič sa snaží zastaviť...

O rozruch sa niekoľko dní pred zápasom postarala aj kauza ohľade trnavského kapitána Borisa Godála. Ten v rozhovore pre Trnavský hlas uviedol, že v zimnom prestupovom období ho Slovan lákal do svojho mužstva.

To však Bratislavčania dôrazne popreli.

„Informácia o tom, že kapitán Spartaka Trnava Boris Godál mal v zime ponuku na prestup do Slovana Bratislava, je absolútny nezmysel a táto informácia sa vôbec nezakladá na pravde. ŠK Slovan Bratislava dôrazne dementuje tieto medializované informácie. Náš klub nikdy nemal, nemá a ani nebude mať záujem o Borisa Godála,“ uviedli slovanisti v stanovisku, ktoré pokračovalo nasledovne:

„Vedenie klubu nijakým spôsobom nekontaktovalo Borisa Godála a ani len neuvažovalo o tom, že by posilnil Slovan. Hľadali sme úplne iný typ stopéra a ani vo sne by nám nenapadlo, že by sme angažovali kapitána Trnavy.“

„Prestup z Trnavy do Slovana či opačne sa neodpúšťa. Ak by sme niekedy o nejakého hráča Spartaka záujem prejavili, tak by sa muselo jednať o výrazne rozdielového futbalistu európskych parametrov. O žiadneho hráča Trnavy sa však momentálne nezaujímame a muselo by prísť k veľmi špecifickej situácii, aby sa to niekedy v budúcnosti zmenilo.“

Jedno je však isté. Spartak, na štadióne ktorého sa finále Slovenského pohára 1. mája uskutoční, bude v záverečnom boji o druhú najcennejšiu trofej chýbať. Súperom Slovana bude MFK Ružomberok.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Slovnaft Cup 2017/2018