Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzi v tom vraj už majú jasno. Miliardárov bude trénovať Tuchel

Nemecký futbalový tréner Thomas Tuchel by mal po skončení sezóny nahradiť na lavičke Paríža St. Germain Unaia Emeryho. Informáciu priniesla agentúra DPA s odvolaním sa na francúzsky denník L'Equipe.

30.03.2018 17:44
Thomas Tuchel Foto: ,
Thomas Tuchel.
debata

Ten v piatok informoval, že 44-ročný Tuchel sa už stretol s vlastníkmi klubu z Kataru, ktorí boli okrem iného ohromení jeho výbornou francúzštinou.

Podľa L'Equipe Tuchelovo meno spájajú aj s príchodom do Arsenalu, ale je viac pravdepodobné, že prevezme práve parížsky klub. Doteraz trénoval iba v Nemecku, v roku 2000 začal pri "devätnástke " VfB Stuttgart, v rokoch 2007 až 2008 viedol rezervu FC Augsburg, v rokoch 2009 až 2014 Mainz 05 a v rokoch 2015 až 2017 Borussiu Dortmund.

Štyridsaťšesťroč­nému Španielovi skončí po prebiehajúcej sezóne zmluva, k jej predĺženiu by už nemalo prísť aj preto, že PSG neuspel v osemfinále Ligy majstrov 2017/2018 s Realom Madrid.

„Toto nie je ten čas, v ktorom by sa malo o tejto téme hovoriť. Sme vo významnej fáze sezóny a my pracujeme na dosiahnutí našich cieľov,“ povedal Antero Henrique, športový riaditeľ klubu. PSG čaká okrem majstrovských zápasov aj finále ligového pohára z AS Monaco.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Unai Emery #Thomas Tuchel