Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slzy dávno uschli, debakel 1:7 už nestraší. Vyjde Brazílčanom v Berlíne odplata?

Po minulotýždňovom víťazstve v Moskve nad domácim Ruskom 3:0 odohrajú Brazílčania v utorok ďalší prípravný zápas, tentoraz s úradujúcimi majstrami sveta Nemcami v Berlíne.

27.03.2018 12:07
Brazília Foto:
Futbalisti Brazílie po jednom zo siedmich inkasovaných gólov v semifinále MS 2014 s Nemeckom.
debata

„Chceme ukázať, že sme na úrovni takticky aj technicky. Vysoká prehra 1:7 s Nemcami z majstrovstiev sveta spred štyroch rokov nás už dávno nestraší. Čo bolo, to bolo, minulosť už nezmeníme. Teraz je pred nami nový a úplne iný zápas,“ skonštatoval tréner Tite.

Pamätný debakel odohrali 8. júla 2014 v Belo Horizonte. Po polhodine prehrávali Brazílčania 0:5, štyri góly dostali za šesť minút. V zápase sa nepredstavil hviezdny Neymar, ktorý pre zranenia bude chýbať aj v utorok v Nemecku. Pôjde o prvé meranie síl medzi týmito dvoma súpermi od spomínaného semifinále MS.

V súčasnom kádri figurujú len štyria hráči, ktorí sa vtedy dostali na trávnik – Marcelo, Fernandinho, Paulinho a Willian. To svedčí o veľkej prestavbe tímu pod vedením kouča Tita, ktorý ho prevzal v roku 2016. Na zápas s Nemeckom si, podobne ako celý futbalový svet, detailne spomína.

„Nedá sa to len tak vymazať z pamäti, doteraz v Brazílii táto téma rezonuje. Sprevádza nás ako zlý duch, ale nič s tým nenarobíme. Zápas som sledoval s manželkou v Sao Paule a po treťom góle som začal plakať. Nemci predviedli dokonalý futbal, všetko im vychádzalo, niečo také nevidíte ani vo videohre. Rany sa odvtedy zahojili. Musíme byť silní mentálne a predviesť výkon, aký sme si naplánovali,“ vracia sa k zápasu Tite.

Brazílsky obranca Dani Alves a tréner Tite na... Foto: Reuters, FABRIZIO BENSCH
Dani Alves, Tite Brazílsky obranca Dani Alves a tréner Tite na tlačovej konferencii pred zápasom s Nemeckom.

Aj káder Nemecka prešiel obmenou. Jedným z aktérov bol Toni Kroos z Realu Madrid. „Súčasná Brazília je o dve úrovne vyššie ako tá spred štyroch rokov. Majú viacero špičkových hráčov a myslím si, že majú veľkú šancu na titul v Rusku,“

V ostro sledovanom prípravnom stretnutí nebudú hrať dve domáce hviezdy Thomas Müller a Mesut Özil. „Predpokladám, že traja či štyria hráči z mužstva 2014 by sa mohli dostať do základnej zostavy. Brazílčanov bude hnať aj túžba po odplate, ale čas sa nedá zastaviť. Výsledok 7:1 je už minulosťou,“ vraví nemecký tréner Joachim Löw.

Výkop je naplánovaný na 20:45 (priamy prenos Sport1).

debata chyba
Viac na túto tému: #nemeckí futbalisti #brazílski futbalisti