Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldov čierny večer. Najprv neželaný bozk od fanúšika, potom krutá prehra

Úradujúci majstri Európy vo futbale Portugalčania prehrali s Holanďanmi 0:3 (0:3) v pondelkovom medzištátnom prípravnom stretnutí, ktoré sa hralo vo švajčiarskej Ženeve.

26.03.2018 23:56 , aktualizované: 27.03.2018 08:54
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Práve tento fanúšik pobozkal Cristiana Ronalda pred zápasom proti Holandsku.
debata

Portugalčania s hviezdnym útočníkom Cristianom Ronaldom (odohral 68 minút) v zostave trikrát inkasovali už v prvom polčase, do streleckej listiny sa postupne zapísali útočníci – v 11. min Memphis Depay a v 32. min Ryan Babel.

V nadstavenom čase prvého polčasu pridal tretí gól „oranjes“ obranca Virgil van Dijk. Portugalskí futbalisti dohrávali zápas bez obrancu Joaa Cancela, ktorý po hodine hry videl druhú žltú a tým aj červenú kartu.

Slovenskí futbalisti hostia práve Holanďanov v posledný májový deň v prípravnom stretnutí v Trnave. Ani jeden z týchto tímov nepostúpil na záverečný turnaj MS 2018 do Ruska.

Ešte pred začiatkom duelu sa na trávnik dostalo niekoľko fanúšikov, ktorí sa chceli dotknúť portugalskej hviezdy. Prvý z nich ho dokonca pobozkal. Pozrite si video.

Ronald Koeman zaznamenal premiérové víťazstvo v pozícii trénera Holandska, a hneď proti víťazovi ostatných ME 2016 vo Francúzsku.

„Vedeli sme, že budeme musieť hrať disciplinovane, v príprave na stretnutie som to hráčom zdôrazňoval. Rozdiel medzi mužstvami bol v tom, že sme sa lepšie pohybovali medzi jednotlivými líniami. Pröpper, Van de Beek a Wijnaldum dobre pokryli stred poľa, kde sme vždy mali aspoň jedného voľného hráča. Ak budeme naďalej disciplinovaní, môže z nás byť dobré mužstvo. Proti Portugalsku sme položili prvý základný kameň,“ vyhlásil podľa Voetbal International 55-ročný niekdajší obranca Ajaxu Amsterdam, PSV Eindhoven či FC Barcelona.

V pozitívnom svetle sa v pondelok ukázal Matthijs de Ligt. Mladučký 18-ročný zadák zaznamenal dve asistencie a v defenzíve znepríjemňoval život Cristianovi Ronaldovi.

„Ukázali sme, čo vieme. V prvom polčase súper držal loptu, ale do šance sa nedostal. Po zisku lopty sme dokázali veľmi rýchlo prepnúť do ofenzívy. Utvorili sme si možno päť príležitostí a tri z nich sme pretavili na gól,“ povedal De Ligt, ktorý sa so spomenutým Ronaldom možno čoskoro zíde v jednej šatni. Talentovaného hráča Ajaxu Amsterdam totiž intenzívne sleduje Real Madrid.

Holandský kouč Koeman v Ženeve doprial debut v najcennejšom drese 18-ročnému Justinovi Kluivertovi. Syn slávneho otca Patricka vybehol na trávnik v 78. min, keď vystriedal autora dvoch zásahov Memphisa Depaya.

Kluivertovci sú tak v poradí desiata „otcovsko-synovská“ dvojica v tíme „oranjes“. „Som veľmi šťastný. Nehral som veľa, ale som rád, že tento okamih nastal. Dúfam, že v budúcnosti pridám ďalšie štarty. Všetko závisí odo mňa. Na ihrisku musím dokazovať moje kvality oveľa viac ako môj otec, debut v reprezentácii je však výnimočná chvíľa,“ povedal Justin Kluivert.

Kormidelník Portugalčanov Fernando Santos priznal, že jeho tím v príprave na MS utŕžil tvrdú ranu.

„Mohol som to urobiť lepšie, som zodpovedný za túto prehru. Ja som vybral hráčov, pozoroval súpera, nastavil stratégiu, aby sme držali loptu. Prvých desať minúť to išlo skvele, ale potom sme od toho upustili. Inkasovali sme gól a veci sa skomplikovali. Skúšali sme to kadejakými ‚skulinkami‘, no do prestávky sme sa nevedeli presadiť. Po zmene strán to už bolo lepšie, aj keď, samozrejme, s desiatimi hráčmi o niečo náročnejšie. Napriek tomu sme sa dostali do troch-štyroch šancí. Zaslúžili sme si streliť aspoň jeden alebo dva góly,“ skonštatoval Fernando Santos podľa webu soccerway.com.

NAN-ŤING
Wales – Uruguaj 0:1 (0:0) – finále v rámci Čínskeho pohára
Gól: 49. Cavani

Čína – Česko 1:4 (1:0) – duel o 3. miesto v rámci Čínskeho pohára
Góly: 5. Fan Siao-tung – 58. Kalas, 59. Schick, 62. Krmenčík, 78. Kadeřábek

FELCSÚT
Bulharsko – Kazachstan 2:1 (1:0)
Góly: 23. Popov (z pok. kopu), 90.+ Bodurov – 55. Tungyšbajev

BELEK
Fínsko – Malta 5:0 (3:0)
Góly: 13. a 27. Pukki, 23. Taimi, 85. Jensen, 88. Soiri

ELBASAN
Albánsko – Nórsko 0:1 (0:0)
Gól: 70. Rosted

ŽENEVA
Portugalsko – Holandsko 0:3 (0:3)
Góly: 11. Depay, 32. Babel, 45.+ Van Dijk, ČK: 61. Cancelo (Portug.)

debata chyba
Viac na túto tému: #holandskí futbalisti #portugalskí futbalisti