Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kedysi dal gól aj slávnej Chelsea. Teraz ťahá druholigovú Sereď medzi elitu

Futbalisti ŠKF Sereď vedú druholigovú súťaž a bojujú o postup medzi futbalovú elitu. Viete si predstaviť Sereď v najvyššej súťaži?

26.03.2018 20:40
Ľubomír Michalík Foto: ,
Ľubomír Michalík.
debata

Skúsený obranca, opora tímu Ľubomír Michalík nezaváha.

„Prečo nie? Na začiatku kariéry som hrával v Senci a v lete 2006 sme postúpili do prvej ligy. To isté môže dokázať aj Sereď. Sú to veľkosťou porovnateľné mestá a v názve ich rozlišujú len dve písmenká,“ reaguje s úsmevom 34-ročný bývalý slovenský reprezentant, ktorý pred príchodom do Serede pôsobil v dunajskostred­skom DAC.

Okúsil aj legionársky chlebík, pôsobil tiež v anglických tímoch Bolton Wanderers a Leeds United. V ligovom zápase dvojmetrový dlháň prekonal brankára Petra Čecha, pravačkou dal gól do siete Chelsea na Stamford Bridge.

Ľubomír Michalík (vpravo) v drese Boltonu a... Foto: SITA/AP, JON SUPER
Ľubomír Michalík Ľubomír Michalík (vpravo) v drese Boltonu a Andre Oojier z Blackburnu v zápase Premier League v roku 2008.

Problém vidí najmä v podmienkach. „V Senci bol vyhovujúci štadión, v Seredi momentálne nespĺňa kritériá na prvú ligu. Musel by sa akiste zvýšiť aj rozpočet klubu. Teraz máme od majiteľov utvorené na druhú ligu veľmi dobré podmienky. Pracujeme síce v skromných podmienkach, ale všetko, čo máme sľúbené, aj vždy dostaneme. Mňa zlákal jeden z majiteľov, poznáme sa, chcel ma v tíme, ale páčilo sa mi, že mi na rovinu povedal, že sa musí najprv opýtať trénera, či ma potrebuje. Majitelia do futbalových vecí nezasahujú, posledné slovo má tréner.“

Sereďania dosahujú pozoruhodné výsledky. V uplynulom kole rozstrieľali hlavného kandidáta na postup a lídra súťaže, exligistu zo Skalice 5:0. „Tento zápas a ani výhru by som nepreceňoval. Ale ani nepodceňoval. Vyšlo nám v ňom všetko, ujali sme sa vedenia už v 1. minúte z penalty, veľkú časť zápasu sme hrali presilovku. Myslím si však, že máme lepšie mužstvo ako Skaličania. Nie náhodou sme na čele,“ hodnotil.

Nebolo to jediné seredské vysoké víťazstvo v tomto ročníku – sedem gólov dali Novému Mestu, šesť Komárnu, po štyri Interu aj žilinskej rezerve… Od 1. septembra, keď tesne podľahli práve v Skalici (1:2), prehrali v súťaži jediný raz. Nešťastne v Poprade (0:1) – Šestákovým gólom v poslednej minúte.

Michalík však jedným dychom dodáva, že debatovať o postupe je predčasné.

„Druhá liga je náročná súťaž, ani zápasy s tímami z nižších priečok nie sú jednoduché. V mužstvách pôsobí veľa dobrých hráčov, aj so skúsenosťami z najvyššej súťaže. Pre nás je najväčším súperom v boji o postup asi Poprad, ktorý netají vysoké ambície. Teraz sa nám na tabuľku dobre pozerá, ale ešte máme pred sebou veľa krokov. Zajtra hráme v Trebišove, to bude môžno ešte ťažší zápas ako so Skalicou. A hneď v sobotu v Šamoríne. Už o štyri dni môže tabuľka vyzerať úplne inak,“ pripomína Michalík.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Michalík #ŠFK Sereď