Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Bolt rozkmital nohy na tréningu Borussie Dortmund. A išlo mu to

Jamajská atletická legenda Usain Bolt absolvovala v piatok predpoludním tréning s futbalistami nemeckého klubu Borussia Dortmund.

23.03.2018 12:44
debata
Ako si Bolt obliekol dres Dortmundu Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Usain Bolt na tréningu Borussie Dortmund.

Stále najrýchlejší muž sveta (jeho svetový rekord zo 16. augusta 2009 z Berlína má hodnotu 9,58 s) sa v tréningovom centre klubu na Adi-Preissler-Allee objavil presne o 10.30 h.

V piatok predpoludním bolo zvedavých na Bolta na tribúne 1409 divákov, čo je maximálna kapacita. Na trávnik vstúpil spolu s hráčom Borussie Mariom Götzem, oblečený v žlto-čiernom tréningovom úbore.

Potom spolu s ďalšími futbalistami Dortmundu absolvoval ľahkú bežeckú jednotku a na záver prvej časti tréningu zopár gymnastických cvičení.

Potom nasledovala práca s loptou, pričom v cvičení v malom kruhu (5 proti 2) lopta spočiatku Bolta príliš neposlúchala, neskôr získal viac istoty. Pokračovalo sa mini zápasom 8 proti 8 na menšie brány. Najprv sa Bolt dlhé minúty nedostal k lopte, neskôr z desiatich metrov hlavičkoval tesne nad. Po 15 minútach lapal po dychu. V záverečnej penaltovej sérii sa postavil k bielemu bodu a ľavačkou s istotou skóroval. Potom sa už venoval rozdávaniu autogramov.

„Vidno, že rozumie hre a užíva si to. Má talent, ale ak sa chce presadiť na vyššej úrovni, čaká ho ešte dosť práce,“ komentoval Boltov futbalový výkon tréner Borussie Peter Stöger.

Už vo štvrtok si Bolt zatrénoval s Dortmundčanmi – avšak za zatvorenými dverami. Jamajčan chcel využiť šancu, aby si mohol v pokoji zatrénovať a získať prvý ohlas trénerského štábu na svoje futbalové predpoklady. Informoval o tom napríklad portál sport1.de.

debata chyba
Viac na túto tému: #Borussia Dortmund