Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík bude vyhrávať, kým neodíde do Číny, tvrdí Lobotka

Marek Hamšík vyhral anketu Pravdy a Slovenského futbalového zväzu o najlepšieho futbalistu roka siedmy raz a už piaty rok bez prerušenia nepustil nikoho pred seba.

20.03.2018 16:01
Stanislav Lobotka Foto: ,
Na treťom mieste skončil Stanislav Lobotka.
debata

Špílmacher reprezentácie a kapitán SSC Neapol si uvedomuje, že na čele nebude večne. Už vie, kto bude jeho nástupcom. „Nahradí ma Milan Škriniar. Alebo Stano Lobotka. Obaja majú na to všetky predpoklady,“ vyhlásil.

Na Barcelonu nemyslí, je rád, že hrá

S podobnou prognózou sa stotožňujú aj odborníci. Mladíci po desiatich rokoch rozbili tandem Hamšík – Škrtel a pripravili si výbornú pozíciu na ďalší útok.

„Je pekné, že si to Marek myslí a dáva nám šancu, ale také jednoduché to určite nebude,“ krúti hlavou Lobotka, ktorý sa v minulom roku obdivuhodne chytil v Celte Vigo a pravidelne nastupuje v najvyššej španielskej súťaži. Prvý raz sa prepracoval do desiatky a hneď na bronzovú priečku.

Futbalista roka 2017 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Najlepšia futbalistka 2017 Dominika Škorvánková.

„Máme viacero talentovaných futbalistov, pokojne môže prísť rok, keď vyskočia podobne ako my teraz,“ pokračoval Lobotka. „Niekto môže prestúpiť do dobrého klubu a situácia sa zmení. Bude stáť na našom mieste na pódiu. Tretie miesto v ankete ma veľmi prekvapilo. Pre mňa znamená skoro to isté ako víťazstvo. Som spokojný s minulým rokom, pravidelne hrávam, ale mohol by som strielať viac gólov,“ pokračoval.

S Hamšíkovým ústupom z vybudovaných pozícií v ankete neráta. „Bude vyhrávať, až kým neodíde do Číny,“ zopakuje svoj bonmot, ktorý vyslovil už pri preberaní ceny na pódiu. „Má neskutočné kvality, je radosť sa na neho pozerať a ešte väčšia s ním hrať. Hrá jednoducho a pritom pekne. Nepoznám nijakého iného podobného hráča. To by som chcel dokázať raz aj ja.“

Vo Vigu je spokojný a nerozptyľuje sa neustálymi informáciami o tom, kto všetko sa o neho zaujíma. A padajú aj mená veľkých klubov na čele s Barcelonou.

Lobotka o spoluhráčovi Mazáňovi v Celte Vigo

„Barcelona je úplne iný level. Príliš to nesledujem. V novinách niečo píšu, ale ja sa to usilujem nevnímať. Viem, že keby sa niečo konkrétne objavilo, tak mi dá agent vedieť. Som rád, že môžem vo Vigu pravidelne hrávať. Čo sa má stať, to sa stane,“ uzatvára túto tému.

Škriniar vidí na čele Lobotku a verí Neapolu

Milan Škriniar zatiaľ nahradil Martina Škrtela. Môže nastúpiť aj na Hamšíkovo miesto? V rebríčku má momentálne k nemu najbližšie. Vlani v lete prišiel do slávneho Interu Miláno a odvtedy pravidelne nastupuje v základnej zostave nerazzurri. „Pre mňa je veľká česť, že môžem stáť pri Marekovi a medzi nami sa rozhoduje o tom, kto vyhrá. Gratulujem mu k prvému miestu, je úplne zaslúžené. Verím, že to ešte potiahne niekoľko rokov,“ reaguje Škriniar.

Dodáva, že ešte pred rokom na jeho mieste stál Martin Škrtel. „V našich podmienkach je to futbalový velikán. Myslím si, že tam stále patrí, len ho v minulej sezóne trochu pribrzdili zranenia. Som šťastný, že som druhý,“ pripomína.

Podľa neho sa stane Hamšíkovým nástupcom Lobotka. „V Stankovi vidím veľký potenciál, on nahradí na poste futbalistu roka Mareka. Veľmi mu to prajem. Ja som urobil v ankete veľký skok. Veď pred rokom som bol desiaty,“ vyjadril názor obranca, ktorého zvolili za futbalistu roka v hlasovaní fanúšikovia.

Milan Škriniar skončil v ankete Futbalista roka... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Milan Škriniar, Marek Hamšík Milan Škriniar skončil v ankete Futbalista roka 2017 druhý. Za ním víťaz Marek Hamšík.

Aj v jeho prípade sa hovorí o záujme iných klubov. „O ničom konkrétnom neviem. Sústreďujem sa na výkony v Interi. Naposledy sa nám konečne podarilo pretrhnúť zlú sériu a vyhrať. V najbližších zápasoch to, dúfam, potvrdíme. Chceme v zostávajúcich zápasoch urobiť maximum, aby sme skončili na štvrtom mieste a vybojovali sme si postup do Ligy majstrov.“

Na jeseň Inter chvíľu bojoval o čelo tabuľky, ale potom prišla zlá séria, ktorú si Škriniar nevie vysvetliť. „Stále sme v tréningu pracovali naplno, ale výsledky dlhší čas neprichádzali. Nejaké zápasy sme pokazili, urobili sme chyby a vypadli sme z tempa. Možno sme ani mentálne neboli ideálne nastavení,“ uvažuje nahlas.

Teraz sa boj o taliansky titul zúžil už iba na Juventus a Neapol. Komu verí?

„S touto dvojicou sa rátalo už v úvode sezóny a teraz nám ostatným už odskočila. Titul prajem Neapolu. Už len preto, že tam pôsobí Marek. Veľmi by som mu to želal. Musím však dodať, že mne sa páči viac aj herný prejav Neapola. Viem, že to nebude mať jednoduché, lebo Juventus má vynikajúce individuality a tie dokážu zlomiť zápasy.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #Futbalista roka #Milan Škriniar #Futbalista roka 2017