Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa triasol o postup. Liptovský Mikuláš zlomil až v nadstavenom čase

Futbalisti MŠK Žilina postúpili v stredu do semifinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu, keď na ihrisku treťoligových Borčíc zvíťazili 2:0 po góloch krajného obrancu Juraja Chvátala.

14.03.2018 16:50
Slovan, futbal, Vittek Foto: ,
Radosť Roberta Vitteka (Slovan) po strelení gólu počas štvrťfinále Slovnaft Cupu proti Liptovskému Mikulášu.
debata

Doplnili tak duo Spartak Trnava a MFK Ružomberok. Záverečné štvrťfinále sa hrá v stredu od 18.00 h na bratislavských Pasienkoch medzi obhajcom trofeje Slovanom a druholigovým Liptovským Mikulášom.

Slovenský pohár – Slovnaft Cup, štvrťfinále:

TJ Iskra Borčice – MŠK Žilina 0:2 (0:1)
Góly: 26. a 81. Chvátal, ŽK: Chynoradský, Gamboš, Petruš – Pečovský, rozhodoval: Ochotnický, 180 divákov.
Iskra Borčice: Bobot – Hanzel, Chynoradský (74. Valjent), Mravec, Petruš – Siva – Slávik (87. Vadovský), Gamboš, Boris, Le Giang – Púpala (83. Čiernik)
MŠK Žilina: Mandous – Chvátal, Kaša, Králik, Holúbek – Mráz (86. Boženík), Pečovský, Škvarka – Polievka (83. Bičachčjan), Balaj, Mihalík (83. Kubík)

Favorizovaný majster prebral opraty od začiatku súboja a domácich často na vlastnú polovicu nepúšťal. Napriek tomu mohli otvoriť skóre Borčice, ale hlavička Chynoradského cestu medzi tri žrde nenašla.

Žilina ukázala peknú akciu v 26. minúte, Škvarka sa neulakomil na strelu a ešte posunul na lepšie postaveného Chvátala, ktorý chladnokrvne otvoril skóre. V 40. minúte z priameho kopu napálil Škvarka loptu do brvna.

V druhom polčase mal dve veľké šance Mráz, ďalšiu dobrú šancu spálil Balaj v 62. minúte. Ešte väčšiu mal Balaj o päť minút, ale loptu mu z prázdnej brány vykopol domáci obranca. V ďalšej fáze akoby domáci ožili, párkrát sa dostali k šestnástke hostí, ale v 81. minúte po ďalšej peknej akcii Chvátala inkasovali.

Zadák Žiliny si pekne narazil, vnikol do pokutového územia a presnou strelou aj s prispením vzdialenejšej pravej tyče definitívne rozhodol.

Michal Škvarka medzi hráčmi Borčíc vo... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Michal Škvarka Michal Škvarka medzi hráčmi Borčíc vo štvrťfinále Slovenského pohára.

Hlasy:

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: „Snažili sme sa prispôsobiť dôležitosti tohto súboja. Podstatné je, že sme postúpili a že sú aj hráči zdravotne po zápase OK. Zvládli sme to solídne, hoci na tomto teréne bolo znemožnené hrať pekne. Poistka v podobe druhého gólu prišla, hoci mohla aj skôr. V semifinálovom dvojzápase ale musíme hrať lepšie.“

Alexander Homér, tréner TJ Iskra Borčice: „Favorit potvrdil úlohu. My sme ho chceli potrápiť ešte viac. Do 80. minúty to ešte bolo na vážkach. Posledných 15 minút sme to otvorili a inkasovali. Chceli sme hrať trpezlivo a čakať na chybu súpera.“

Slovan sa trápil s druholigistom

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili na domácom ihrisku nad hráčmi MFK Tatran Liptovský Mikuláš tesne 4:3. Hostia sa ujali vedenia v prvom polčase po zásahu Dragana Andriča.

Po prestávke však dokázali „belasí“ priebežne otočiť vo svoj prospech, keď sa najskôr presadil Vukan Savičevič po prihrávke Ricka van Haarena a potom prízemnou strelou po rohu Róbert Vittek.

Záver priniesol gólovú prestrelku, keď najskôr dokázali druholigoví Liptáci dvakrát vyrovnať, no víťazstvo pre favorizovaných Bratislavčanov zabezpečil v nadstavenom čase slovinský útočník Andraž Šporar.

Slovan Bratislava – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:3 (0:1)
Góly: 55. Savičevič, 68., 83. Vittek, 90.+ Šporar – 33. D. Andrič, 80. Očenáš, 87. Kotora. Rozhodovali: Ziemba – Weiss, Špivák, ŽK: Čavrič – Čery, 353 divákov.
Slovan: Greif – Čikoš, Laczkó, Božikov, Chouchoumis – Nono (28. Savičevič), De Kamps (46. Šporar) – Čavrič, Van Haaren (86. Droppa), Hološko – Vittek
Liptovský Mikuláš: Šavol – Ondrek, Očenáš, Kucharčík, Janec -Čery (68. Papaj), Poremba, Lišivka, Kotora – D. Andrič (77. Bellás), Halgoš (86. Staš)

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Juraj Chvátal #Iskra Borčice