Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Trnave uvidia pohárový ťahák prvých dvoch z ligy

Päť prvoligových, dva druholigové tímy a jeden treťoligista z Borčíc. Taká je spoločnosť vo štvrťfinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu, v ktorom sa hrá stále iba na jeden zápas.

12.03.2018 20:51
Patrik Macej, Martin Tóth Foto: ,
Zákrok brankára Dunajskej Stredy Patrika Maceja pred Trnavčanom Martinom Tóthom.
debata

V prípade nerozhodného výsledku sa nepredlžuje a na rad hneď príde penaltový rozstrel.

Ťahákom je utorňajší zápas v Trnave, v ktorom domáci privítajú Dunajskú Stredu. Stretnú sa aktuálne dve prvé mužstvá najvyššej súťaže a je to zároveň jediná štvrťfinálová dvojica, v ktorej sa proti sebe postavia prvoligové tímy. V ďalších narazia prvoligisti na mužstvá z nižších futbalových poschodí.

Trnavčania sa stretnú v tomto ročníku s DAC dovedna päťkrát. Dva súboje majú za sebou a teraz ich čakajú ďalšie tri v rozpätí necelých dvoch mesiacov. Dunajskostredskí futbalisti ešte v tomto ročníku nestrelili do trnavskej siete ani gól. Nedávno sa ich vzájomný ligový súboj v Mol Arene skončil bez gólov a na jeseň sa tešili doma Trnavčania (2:0). Aj preto je Spartak, ktorý v lige získal o 11 bodov viac, jasným favoritom.

„Trnava nie je náhodou alebo so šťastím na prvom mieste. Má veľmi kvalitných hráčov, ktorí dokážu reagovať na rôzne situácie v zápase,“ ocenil súpera taliansky tréner DAC Marco Rossi.

Štvrťfinálový program otvorí v utorok súboj v Poprade. Ambiciózny druholigista, ktorý sa chystá na jar zabojovať o postup, privíta Ružomberok. Jeho nevýhodou je skutočnosť, že v tomto roku ešte neodohral ani jeden súťažný zápas, Ružomberčania ich majú za sebou už štyri, sú určite rozohratejší. Pravda, príliš sa im doteraz nedarilo, ešte nevyhrali (dve prehry, dve remízy) a najmä ešte nestrelili gól. A bez neho sotva môžu rátať s pohárovým postupom.

V stredu zažijú futbalový sviatok v Borčiciach. Pred dvoma rokmi ich tím šokujúco odstúpil v rozohratej súťaži z druhej ligy. Uplynulú jeseň sa pohyboval na čele treťoligovej súťaže a v Slovnaft Cupe vyradil aj Michalovce. Teraz privíta Žilinu. Záverečné štvrťfinálové stretnutie odohrajú na Pasienkoch, kde veľký favorit a obhajca trofeje Slovan hostí Liptovský Mikuláš, ktorému po jeseni patrí v druhej lige siedma priečka.

Štvrťfinálový program

Utorok: 16.00 Poprad (II. liga) – Ružomberok, 17.00 Trnava – Dun. Streda, streda: 14.30 Borčice (III.) – Žilina, 18.00 Slovan – L. Mikuláš (II.).

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda #Slovnaft Cup 2017/2018