Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zranenie môže Neymara pripraviť o MS aj tučný balík. Utešuje ho priateľka

Zlomená noha môže brazílskeho útočníka Neymara pripraviť nielen o štart na majstrovstvách sveta, ale aj o výrazné finančné bonusy.

03.03.2018 12:44 , aktualizované: 19:18
debata
Neymar so svojou priateľkou, herečkou Brunou... Foto: Instagram.com/neymarjr
Neymar, Bruna Marquezineová Neymar so svojou priateľkou, herečkou Brunou Marquezineovou.

Dvadsaťšesťročný futbalista má totiž od sponzora sľúbenú prémiu 200-tisíc dolárov za cenu pre najlepšieho hráča alebo strelca turnaja v Rusku. Navyše za prípadný zisk Zlatej lopty má sľúbený milión dolárov.

V Paríži St. Germain, kam prestúpil z Barcelony ako najdrahší hráč v histórii za 273 miliónov dolárov, si brazílsky reprezentant zarobí 50 miliónov dolárov ročne. Ďalšie príjmy potom Neymarovi zaručuje jedenásťročná zmluva so spoločnosťou Nike, ktorú podpísal v roku 2011.

Podľa serveru UOL Esporte sú závislé okrem iného od mena klubu, za ktorý nastupuje. Tímy sú rozdelené do štyroch kategórií a do prvej patria Chelsea, AC a Inter Miláno, Manchester United, Arsenal, Juventus, Bayern Mníchov, Barcelona alebo Real Madrid.

Paríž St. Germain je v druhej skupine, ale poradie sa priebežne aktualizuje aj podľa toho, či klub za posledných päť postúpil aspoň trikrát do štvrťfinále Ligy majstrov.

Neymar navyše môže po sobotňajšej operácii zlomenej kostičky v chodidle v Belo Horizonte prísť o majstrovstvá sveta a s nimi spojené ďalšie prémie.

Operácia bola podľa zástupcov domáceho zväzu úspešná. „Operácia je hotová, Neymar je späť vo svojej izbe. Všetko išlo dobre,“ uviedli zástupcovia Brazílskeho futbalového zväzu v stručnom vyhlásení. Ďalšie podrobnosti nezverejnili.

Triumf na šampionáte by Neymarovi mu vyniesol 50-tisíc dolárov, ale ak by sa stal najlepším hráčom alebo strelcom turnaja, dostal by štvornásobok. Výšky jeho príjmov od Nike sú tiež priamo závislé od počtu odohraných zápasov za reprezentáciu.

Zďaleka najväčšieho bonusu by sa však Neymar dočkal v prípade, ak by ukončil desaťročnú nadvládu Lionela Messiho s Cristianom Ronaldom a získal by prestížne ocenenie Zlatá lopta.

Prvý triumf by mu vyniesol jeden milión plus milión za každý ďalší až do maxima štyroch miliónov pri štvrtom víťazstve v ankete magazínu France Football.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #MS 2018 vo futbale