Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto nahradí Venturu? Taliani oznámili trojicu kandidátov na pozíciu trénera

Antonio Conte, Roberto Mancini alebo Luigi Di Biagio - jeden z tejto trojice sa stane novým trénerom talianskej futbalovej reprezentácie. Uviedol to vicekomisár Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Alessandro Costacurta.

28.02.2018 15:32
Taliansko Foto: ,
Talianska futbalová reprezentácia bude mať nového trénera.
debata

„Nového kouča plánujeme vymenovať v júni. Conte, Mancini alebo Di Biagio. To sú kandidáti a tréner vzíde z nich, nebude to nikto iný,“ uviedol Costacurta. Zároveň dementoval správy talianskych médií, podľa ktorých je najväčším favoritom prvý menovaný.

„Nikdy som nepovedal, že preferujem Conteho. Povedal som iba to, že už má skúsenosti s národným tímom a má potrebné vlastnosti na túto funkciu,“ vyhlásil niekdajší hráč AC Miláno. „Momentálne nemáme v krajine hráčov svetovej kvality a preto potrebujeme vynikajúceho trénera. A tí, ktorých som vymenoval, sú naozaj dobrí,“ ozrejmil.

Zo slov 51-ročného Costacurtu je zrejmé, že novým trénerom talianskej reprezentácie nebude Claudio Ranieri, ktorý sa taktiež radil medzi kandidátov na tento post. Niekdajší skvelý obranca, ktorý celú svoju kariéru s výnimkou krátkeho hosťovania v Monze zasvätil „rossoneri“, dodal, že by rád v reprezentácii videl i skúseného brankára Ginaluigiho Buffona.

„Verím, že proti Švédom to nebolo jeho posledné slovo v národnom drese,“ prezradil Costacurta. Squadru azzurru naposledy viedol Giampiero Ventura, toho však odvolali po tom, čo jeho zverenci neuspeli v baráži a nepostúpili na záverečný turnaj majstrovstiev sveta 2018 v Rusku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #futbal #Antonio Conte #Roberto Mancini #Luigi di Biagio