Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Naplnil Santovo vrece dolármi. Dovolenkujúci Tévez nie je zradca

Z futbalového hľadiska katastrofálna, z ekonomického vynikajúca. Taká bola sezóna Carlosa Téveza. Jeho šikovné nohy a delové zakončenia mali novému - a rozprávkovo bohatému - zamestnávateľovi pomôcť k najlepšej sezóne v 25-ročnej histórii klubu. Ostalo však len pri túžbach.

16.01.2018 21:18
Carlos Tevéz Foto: ,
Carlos Tevéz pózuje s dresom Bocy Juniors.
debata

Po roku sa vzťah argentínskeho zakončovateľa a čínskeho klubu Šanghaj Šen-chua založený na peniazoch skončil. Tévez sa ako najlepšie platený futbalista na svete doživotne zabezpečil. A pred niekoľkými dňami sa vrátil do materského klubu Boca Juniors. Ako hráč s úbohou formou i pochybným prístupom k futbalovým povinnostiam.

„Nemôžem len tak odísť, vziať 40 miliónov dolárov a vrátiť sa do Bocy,“ hovoril na konci roka 2016, keď opustil najslávnejší klub v Argentíne a prestúpil do najľudnatejšej krajiny sveta. Slovo nedodržal.

V 20 zápasoch čínskej superligy strelil 4 góly. V priebehu sezóny stihol 4-dňovú svadbu v Argentíne i viaceré návštevy čínskych kultúrnych pamiatok. Disneyland v Šanghaji si pozrel aj s rodinou v čase, kedy jeho spoluhráči bojovali o body v ligovom zápase.

„Bol som v Číne na 7-mesačnej dovolenke,“ smial sa pre TyC Sports 33-ročný útočník. „Je v poriadku, že ma kouč aj prezident klubu kritizujú. Ani neviem, čo som tam robil,“ doplnil.

Carlos Tévez po príchode do Číny. Foto: SITA/AP
Carlos Tévez Carlos Tévez po príchode do Číny.

Tévez tam mohol zabojovať o miestenku v nabitej argentínskej nominácii na tohtoročné majstrovstvá sveta v Rusku. Tie si pravdepodobne vychutná z pohodlia domova a v náručí luxusu. Veď za každý odohratý duel mu na konte pristáli dva milióny dolárov. V prepočte zarobil za každú jednu sekundu v roku 2017 dolár.

„Šiel do Číny, naplnil Santovo vrece dolármi a vrátil sa do Bocy. Perfektné. Tévez nie je zradca. Chcel by som vidieť všetkých, ktorí ho nabádali, aby takú zmluvu odmietol. Je poriadne hlúpe niečo také povedať,“ zastáva sa svojho krajana majster sveta z 1986 Diego Maradona.

Do bývalého hráča West Hamu, Juventusu či oboch manchesterských klubov (najskôr City, potom United) vkladá vedenie 13-násobného argentínskeho šampióna veľké nádeje. Podarí sa mu napomôcť k ukončeniu 10-ročného čakania Bocy Juniors na veľkú trofej?

„Odkazujem fanúšikom, že som pripravený,“ sľubuje Tévez.

debata chyba
Viac na túto tému: #Carlos Tevéz #Boca Juniors #Šanghaj Šen-Chua