Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Wales sa dočkal. Jeho futbalistov povedie ikona Manchestru United - Ryan Giggs

Ryan Giggs je novým trénerom waleskej futbalovej reprezentácie. Informuje o tom web národnej asociácie FAW s dôvetkom, že 44-ročný waleský niekdajší dlhoročný stredopoliar Manchestru United sa upísal na štyri roky.

15.01.2018 14:52
futbal Giggs Foto: ,
Ryan Giggs.
debata

Nahradil Chrisa Colemana, ktorý rezignoval v novembri po neúspechu v kvalifikácii o postup na MS 2018 a následne sa stal trénerom anglického druholigového AFC Sunderland.

Coleman priviedol Walesanov do semifinále európskeho šampionátu 2016 vo Francúzsku, jeho zverenci vtedy v základnej B-skupine na úvod zdolali Slovákov (2:1).

Giggs reprezentoval svoju vlasť v 64 zápasoch (1991 – 2007). Jeho trénerská kariéra sa začala v roku 2014 na manchesterskom Old Trafforde, neskôr bol v United asistentom Louisa van Gaala.

„Som hrdý na to, že som dostal možnosť viesť národné mužstvo. Výzvy v podobe Ligy národov a kvalifikácie ME 2020 ma napĺňajú vzrušením. Nemôžem sa dočkať práce s hráčmi,“ povedal Giggs, ktorý debutuje na waleskej lavičke 22. marca na Čínskom pohári súbojom s hostiteľskou reprezentáciou.

debata chyba
Viac na túto tému: #wales #Ryan Giggs