Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalový svet mieri na východ Európy

Futbalový svet sa vracia po 12 rokoch do Európy a zamieri na východ starého kontinentu. Prvý raz v bezmála 90-ročnej histórii bude hostiteľom druhého najsledovanejšieho podujatia planéty krajina bývalého socialistického bloku. Rusko v boji o prestížny turnaj zdolalo Španielsko, Portugalsko, Belgicko, Holandsko i Anglicko. Napriek tomu, že doteraz neorganizovalo ani európsky šampionát.

03.01.2018 09:23
Brazil Soccer WCup Germany Argentina Foto: ,
Na archívnej snímke oslava nemeckého tímu po víťazstve na MS v Brazílii v roku 2014.
debata

Pre Rusov sa príprava turnaja stala prestížnou záležitosťou a sotva niekto pochybuje o tom, že ho zvládnu na vysokej úrovni. Nedali sa vyrušiť ani útokmi, ktoré spochybňovali právo na jeho pridelenie. Najskôr to boli podozrenia, že nielen výber MS 2022 v Katare, ale aj MS v Rusku sprevádzala korupcia. Pridali sa aj politické dôvody, ktoré mali byť dôvodom prehodnotenia dejiska. FIFA však nikdy nepripustila diskusiu o jeho zmene.

Turnaj sa uskutoční od 14. júna do 15. júla v jedenástich mestách na dvanástich štadiónoch. Otvárací i finálový zápas MS bude na hlavnom štadióne v moskovských Lužnikách s kapacitou 80-tisíc miest. Slovenskí futbalisti sa v turnaji nepredstavia, nepostúpili z kvalifikácie, v ktorej narazili na Anglicko, Slovinsko i Škótsko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #18 udalostí roka 2018